انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: چه روغنی خوبه ؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
همه ما در طول شبانه‌روز حداقل یک بار با روغن سر و کار داریم. این روزها آنقدر تعداد و تنوع روغن‌ها زیاد شده است که درمانده می‌مانیم، کدام یک را انتخاب کنیم. باید بدانیم که هر یک از روغن‌ها برای یک مصرفی مناسب است. ممکن است برخی از روغن‌ها را نتوان سرخ کرد و طریقه مصرف آنها با دیگر روغن‌ها متفاوت باشد. در اینجا می‌توانید با برخی از روغن‌ها که در سوپرمارکت‌ها یا فروشگاه‌ها در دسترس‌تان قرار می‌گیرند، آشنا شوید.

روغن‌های خوراکی
چربی‌های گیاهی یا حیوانی، لقب روغن‌های خوراکی را به خود می‌گیرد. شاید تفاوت این دو را به درستی ندانید. عمده‌ترین اختلافی که این دو با هم دارند در این است که روغن‌های گیاهی در دمای اتاق مایع هستند. این روغن‌ها از گیاهان یا مغز میوه یا دانه‌های گیاه تهیه‌ می‌شوند اما چربی‌های حیوانی در دمای اتاق جامد هستند. البته توجه داشته باشید که چربی حیواناتی مثل ماهی، وال و برخی از جاندارانی که در آب و هوای سرد زندگی می‌کنند، به حالت روغن مایع درمی‌آید.

بفرمایید روغن حیوانی!
حال با دانستن این تفاوت‌های جزیی بهتر است به خواص و مزایا و معایب هر یک از این روغن‌ها بپردازیم. روغن حیوانی خواص بی‌شماری دارد. نظیر استخوان‌سازی، کاهش چربی‌های اضافه شکم، شادابی و سفیدی پوست، کاهش غلظت خون و سم‌زدایی از بدن. سلول‌های عضله قلب از اسیدهای چربی که در روغن حیوانی وجود دارد، تغذیه می‌کنند. به همین خاطر بهتر است به جای روغن نباتی و روغن مایع از روغن حیوانی استفاده کنید. این روغن‌ها، تنها سبب افزایش گلیسیرید و کلسترول می‌شوند و همچنین در عروق بدن و قلب رسوب می‌کنند.

روغن زیتون
از قلب‌تان مراقبت کنید! اگر روزی دو قاشق غذاخوری یعنی حدود 23 گرم از این روغن استفاده کنید، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش خواهید داد. همچنین روغن گردو و اسید چرب امگا3 که در گوشت ماهی و سبزیجات یافت می‌شود مثل روغن زیتون دارای اسیدهای چرب اشباع نشده است. بنابراین مصرف هر یک از این روغن‌ها هم می‌تواند در سلامتی قلب شما تاثیر خوبی داشته باشد.

روغن بادام
از دانه بادام، روغن بادام به دست می‌آید. بوی ملایمی دارد. کمی هم مزه آجیل می‌دهد. اگر به دنبال جایگزینی برای روغن زیتون می‌گردید، می‌توانید روی این روغن حساب باز کنید. بادام، حاوی ویتامین E بوده و میزان چربی‌های اشباع‌نشده آن هم بالاست. نقش موثری هم در کاهش میزان کلسترول بد خون دارد.

روغن نارگیل
چربی اشباع‌شده‌ای که از میوه درخت نارگیل به دست می‌آید، روغن نارگیل را به وجود ‌می‌آورد. این روغن، نقش موثری در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی دارد. همچنین می‌توان از این روغن در تهیه غذاها استفاده کرد. روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از مقاومت بیشتری برخوردار بوده و بین روغن‌های مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغن‌ها بالاتر است. با خیال راحت می‌توانید، در دمای بالا هم از این روغن استفاده کنید چون نمی‌سوزد و دود از آن بلند نمی‌شود. این روغن در بالا بردن سوخت و ساز بدن نقش موثری داشته و از وزن کسانی که از این روغن استفاده می‌کنند، کاسته خواهد شد. همچنین مصرف این روغن، در کاهش ابتلا به سرطان سینه خانم‌ها نقش بسزایی ایفا می‌کند. همچنین از یاد نبرید که مصرف مقدار کمی از آن هم می‌‌تواند در بالابردن خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی موثر باشد. مراقب آسیب‌هایی که به پوست‌تان هم وارد می‌شود، باشید.

روغن گلرنگ(کاجیره)
اگر چربی خون بالایی دارید، حتما از این روغن در آشپزی خود استفاده کنید چون روغن گلرنگ یا کاجیره چربی‌های اشباع‌شده فراوانی دارد.

روغن سویا

روغن آفتاب‌گردان

روغن کتان یا بزرک

روغن ذرت

روغن پنبه‌دانه

روغن بادام
برای این‌که سالم‌ بمانید، آرام آرام مصرف روغن‌های نباتی جامد را به دست فراموشی بسپارید. روغن زیتون را جایگزین نیمی از روغن مصرفی خود کنید. در کنار آن از روغن‌های گیاهی دیگر مثل روغن‌هایی که در این‌جا ذکر شد، استفاده کنید. در بقیه موارد هم می‌توانید با خیال راحت از روغن حیوانی استفاده کنید.