انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: *درمان نابينايي و کم بينايي با کمک سلولهاي بنيادي
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
پژوهشگران اصفهانی با ساخت داربست برای کاشت سلول های بنیادی ِشبکیه چشم، روشی را برای درمان نابینایی و کم بینایی با کمک سلولهای بنیادی کشف کردند. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از واحدمرکزی خبر، رییس دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: محققان این دانشگاه برای ساخت این داربست ، عملکرد تخریب پلیمر PGS متخلخل را سنتز و مشخصه یابی کردند. دکتر محب افزود: این پایان نامه با مشارکت دکتر سعید نوری خراسانی و مهندس مریم پایدار در مدت یک سال اجرا شد. عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و مجری این طرح نیز امروز گفت: این پژوهش با هدف ساخت داربستی برای کاشت سلول های بنیادی شبکیه چشم برای افرادی که بدلیل آسیب در این ناحیه دچار کم بینایی یا نابینایی هستند ، اجرا شد.
دکتر نوری خراسانی افزود: برای کاشت و ورود این سلول ها از 2 پلیمر PGS و ژلاتین که فاکتورهای رشد آن مناسب است و تاثیر منفی بر بدن ندارند با تهیه محلولی از اسید استیک به عنوان یک زمینه یا داربست استفاده شده است.دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان گفت : با مشخصه یابی و تهیه این داربست ،خواص فیزیکی و مکانیکی و اثر سلول بر روی داربست ساخته شده به حد مطلوب رسید. وی افزود: نتایج این پژوهش در محیط آزمایشی نشان داد امکان زنده ماندن سلولهای بنیادی بر روی داربست تهیه شده وجود دارد.
کشت سلولی داربست تهیه شده در پژوهشگاه رویان اصفهان با موفقیت انجام شد. این پژوهش با تحقیقات بیشتر و آزمایش بر روی حیوان و انسان ، روزنه امیدی را برای ترمیم شبکیه چشم بیماران مبتلا به دیابت یا فشارقند بالا و افرادی که دچار کم بینایی یا نابینایی شده اند باز کرده است. سنتز و مشخصه یابی عملکرد تخریب PGS متخلخل به عنوان کاندیدی مناسب برای سلول بنیادی شبکیه چشم در مجله بین المللی ارگان های مصنوعی Artificial organs منتشر شده است.