با سلام و عرض ادب و ارادت
بیش از یک سال است به پیشنهاد پزشک متخصص شبکبه از عینک با شیشه زرد استفاده میکنم. می خواستم بدانم تاثیر این کار در محافظت از شبکیه صحت دارد و به چه میزانی تاثیرگذار است؟
با سلام دکتر عینک با شیشه زرد رنگ به من هم داده گفته ضد نور و کار عینک افتابی رو میکنه و دید در شب را بهتر میکنه
سلام خسته نباشید
دکتر به منم عینک زرد داده هنوز نساختم آیا واقعا تو نور آفتاب تأثیر داره ؟؟؟تو بینایی چی ؟
سلام خانم دکتر ستاریان
پسر من 9 سالش هست مبتلا به ارپی ، دید یک چشم دو دهم و دیگری سه دهم همچنین ایشون مشکل استیگمات هم دارند
1- عینک پسر من فتوکروم 50% هست ایا لازم هست که در نور افتاب عینک افتابی دیگه ای داشته باشه
2- پسر من وقتی از خواب بیدار میشه چشماشو زیاد مالش میده ودر طول روز هم این کارو زیاد تکرار میکنه و گاهی صلبیه ی چشمش کمی قرمز میشه و روز بعد شاید قرمزی چشمش برطرف میشه، علت چی میتونه باشه ؟
3-خانم دکتر ایا میتونم قطره ی اشک مصنوعی رو برای پسرم استفاده کنم ؟روزی چند نوبت؟
4-خانم دکتر ایا تاباندن نور افتالمسکوپ و یا ذره بینی که پزشکان برای دیدن ته چشم بکار می برند برای مبتلایان به ارپی مشکل ساز نیست ؟
5-ایا استفاده از عینکهای خاص که دو شیشه درمقابل هم دارندو برای بزرگنمایی اجسام می باشند برای پسر من باعث تنبلی چشم می شود ؟
از حضور سبزتون در این سایت متشکرم
با عرض سلام و تبریک اعیاد
فواید استفاده از عینک های با شیشه رنگی در افراد کم بینا
استفاده از عینک در همه ی بیماران مبتلا به کم بینایی توصیه می شود. عینک مناسب علاوه بر اینکه باعث دید بهتر می شود، همچنین منجر به حفاظت سلولهای شبکیه از مضرات اشعه ماورا بنفش و نور آبی می گردد. استفاده از عینک محافظت کننده چشم در بیمارانی که عمل آب مروارید چشم داشته اند اکیدا توصیه می شود.
آیا عینک تیره تر محافظت بیشتری از سلولهای شبکیه به عمل می آورد؟
خیر، تیرگی شیشه عینک نمی تواند تضمینی در مقابل حفاظت بیشتر چشمها در مقابل نور آبی و اشعه ماورا بنفش باشد. از طرفی عینکهای تیره دید فرد کم بینا را کمتر می کنند که از این جهت برای این افراد مناسب نیستند پس بهتر است فرد کم بینا از شیشه هایی استفاده کند که تیره نباشد اما اشعه های مضر را فیلتر نماید.
آیا استفاده از عینک با شیشه های رنگی در بیماران مبتلا به کم بینایی توصیه می شود؟
بله، بسیاری از افراد کم بینا در تشخیص رنگها و کنتراست (تضاد) بین رنگها مشکل دارند و در کل دید رنگی ضعیفی دارند. در این افراد استفاده از شیشه های با رنگهای قهوه ای، نارنجی و زرد باعث افزایش کنتراست دید می شوند. تیراندازها در مسابقات تیراندازی از عینکهایی با شیشه زرد رنگ استفاده می کنند تا هدف را بهتر تشخیص دهند. از طرفی این شیشه های رنگی، نور آبی را که برای سلولهای شبکیه آسیب رسان است را فیلتر می کنند.
بهتر است افراد کم بینا دارای چندین عینک با شیشه های رنگی مختلف برای استفاده در ساعات مختلف شبانه روز باشند. برای مثال در صبح عینک با شیشه قهوه ای، وسط روز شیشه خاکستری و در داخل ساختمان از عینک با شیشه زرد رنگ استفاده نمایند.
عینک با شیشه های زرد یا کهربایی باعث کاهش روشنایی زننده لامپهای فلورسنت و نورهای انعکاس یافته از اشیا شده و دید را بهتر می کنند.
البته با توجه به اینکه علت کم بینایی در افراد مختلف متفاوت است، می بایست انتخاب این عینکها تحت صلاحدید پزشک و با نظر اپتومتریست انتخاب شود. برای مثال در بیماران مبتلا به نوع ویژه ای از مشکلات دید رنگی، شیشه های آبی و سبز کمک کننده تر است.
لنزهای پلاریزه کننده چه نوع لنزهایی هستند؟
این نوع لنزها حاوی مواد مخصوصی هستند که روشنایی زننده را بلوک می کنند. نور خوزشید که از اجسام صیقلی یا سطح آب انعکاس می یابد برای بیماران مبتلا به بیماریهای شبکیه مشکل ساز است. نور ساطع شده از این اجسام به همه ی جهات منعکس شده و باعث روشنایی زننده می شود، لنز پلاریزه باعث کاهش این موضوع و بهبود دید شده و همچنین اشعه ماورا بنفش را فیلتر می کند. برای افرادی که ماهی گیری می کنند و یا در زیر نور آفتاب قدم می زنند استفاده از این لنزها عالی است. یکی از بهترین لنزهای پلاریزه، لنزهای ملانین است که تیره نیست اما می تواند روشنایی زننده را کاهش دهد اما باعث کاهش دید فرد نمی شود.
سلام و عرض ادب و احترام خدمت سرکار خانم دکتر ستاریان
بنده تیمور هستم از جوانرود .کر مانشاه
خدمتتان عرض نمایم که در سایت قسمت خا طرات تلخ و شیرین بیو گرافیم را نوشتم
مریضیم روز کوریست
مشکل کل بچهایم است و حالا پسرم خدمتش فرا رسید
چندین بار برای معافیتش اقدام کردم ولی متاسفانه پژشکان مسول باور نکردن
لطفا داهنمای کنید که به کجا مراجعه کنم که حر ف ما را باور کنند چون کسی این بیماریمان را باور نمی کند