انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: بهترين خوراكي ها براي پيشگيري از سرماخوردگي
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از قدس آنلاین، كم كم به نيمه اولين ماه پاييز نزديك مي شويم و هوا نيز خنك تر مي شود. در اين روزها به خاطر اختلاف دماي روز و شب بسياري از افراد مبتلا به سرماخوردگي؛ بيماري رايج و مسري فصل سرما مي شوند. پس بهتر است تا قبل از سرد شدن شديد هوا به فكر پيشگيري باشيم كه كه بهترين روش برنامه غذايي صحيح است.

ميوه ها و سبزيجات در هر وعده غذايي
بعضي از مواد غذايي به بدن كمك مي كنند تا از خود محافظت كرده و با تقويت سيستم ايمني بدن در برابر بيماري هايي نظير سرماخوردگي و آنفولانزا مقاومت كند.ميوه ها و سبزيجات منبع غني از آنتي اكسيدان ها هستند كه با راديكال هاي آزاد مقابله كرده و از بدن در برابر ويروس ها محافظت مي كنند. در هر وعده غذايي ميوه و سبزيجات ميل كنيد و حداقل 5 سهم از اين خوراكي ها را در برنامه روزانه خود داشته باشيد. از آنجا كه ميوه ها و سبزيجات با رنگ هاي مختلف حاوي ويتامين هاي متفاوت هستند، پس بهتر است اين تنوع را در نظر بگيريد.

سير، پياز و موسير
براي پيشگيري از سرماخوردگي و آنفولانزا، اين خوراكي ها را به مقدار زياد در برنامه غذايي خود بگنجانيد. مصرف منظم اين سبزيجات معطر باعث كاهش عفونت ها مي شود. همچنين به پيشگيري از برخي سرطان ها نيز كمك مي كند.

خوراكي هاي دريايي
ماهي و ديگر خوراكي هاي دريايي سرشار از امگا 3 هستند كه اين اسيدهاي چرب براي بدن ضروري بوده و عملكرد سيستم ايمني را بهبود مي بخشد. به جاي روغن آفتابگردان از روغن زيتون و كلزا البته در حد متعادل استفاده كنيد. همچنين مصرف ماهي و ديگر محصولات دريايي را سه بار در هفته در برنامه خود داشته باشيد. گردو، بادام و ديگر دانه ها مانند دانه هاي كتان نيز حاوي اسيدهاي چرب امگا 3 هستند. خوراكي هاي دريايي همچنين مقدار بالاي روي دارند كه اين آنتي اكسيدان سيستم ايمني را تحريك مي كند. جگر گوساله،‌ مرغ، جوانه گندم و حبوبات از ديگر منابع غذايي روي محسوب مي شوند.

پروتئين ها
تخم مرغ، ماهي و ديگر گوشت ها حاوي پروتئين؛ مولكول هاي ضروري براي سيستم ايمني بدن هستند زيرا در ساخت آنتي كورها نقش دارند. البته بايد به افراط و انتخاب انواع نامناسب نيز توجه داشت. بعضي گوشت ها بسيار چرب هستند و بهتر است به جاي آنها ماكيان استفاده شود.
به خاطر داشته باشيد كه غذاهاي سنگين و چرب مانند سرخ كردني ها، غذاهاي حاوي سس، پنيرها، خميرها و... موجب خستگي مي شوند كه در نتيجه كاهش مقاومت نسبت به عفونت ها را در پي دارد. براي داشتن بدني سالم و مقاوم در برابر ويروس ها، ‌ورزش سلاحي عالي محسوب مي شود. همچنين شستشوي مكرر دست ها براي از بين بردن ويروس هاي سرماخوردگي و آنفولانزا ضروري است.