انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: *پیشرفت فناوری های سلول بنیادی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
به گزارش انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران برگرفته از رسانه مین استریم مطلبی که در ژورنال علمی PLOSONE منتشر شده بود را گزارش کرد( 2 اکتبر 2014)که پیشرفت فناوری های سلول بنیادین را مطرح می کرد. گروه تحقیقاتی منتشر کننده، که به وسیله پروفسور اندرو لاتری(Andrew Lotery)دردانشگاه ساتامپتون(Southampton) و بیمارستان عمومی سوساپتون رهبری می شده قادر بود تا برای اولین بار نشان دهد که گوی های عصبی حاشیه ای وابسته به قرنیه انسانی در بیماران می توانستند برای توصیف علائم گیرنده نوری شبکیه پرورش یابند و بنابراین احتمالا به عنوان یک منبع سلول بنیادین برای پیوند سلول بنیادی شبکیه استفاده شوند. قرنیه حاشیه ای یک شکاف باریکی است میان قرنیه شفاف و صلبیه سفید چشم. این مسئله ناچیزی نیست و دیدگاه خویش این است که چنین پیشرفت هایی بسیار مهم اند و ما به پروفسور لاتری در کار و اشاعه آن تبریک می گوییم. توسعه منابع سلول های بنیادین مناسب برای آزمایش های آینده پیوند روش ها ضروری است.
پروفسور لاتری نویسنده مقاله Oneplos گفته این یک کشف هیجان آور است که می توانست درمان های موثر بیشتری را برای موقعیت های چشمی ضعیف به واقعیت نزدیک کند. این سلول ها به راحتی در دسترس اند، و بطور شگفت آوری خاصیت کشسانی دارند که آنها را منبع سلولی جاذب برای درمانهای آینده قرار می دهد.این مسئله به جلوگیری از عوارض همراه با رد یا آلودگی کمک خواهد کرد چرا که سلولهای گرفته شده از چشم به همان بیمار بازگردانده می شوند.اگرچه، پروفسور لاتری پیش بینی می کند: گرچه ما گفتیم که گوی های عصبی می توانند برای بیان علائم گیرنده نوری شبکیه پرورش یابند و بنابراین احتمالا بتوانند بعنوان منبع سلول بنیادین برای پیوند سلول بنیادین شبکیه سودمند باشند، ما هیچ ادعایی نداریم که این مسئله حتمی است. نسبت به تعداد زیاد تحقیق و بنابراین سرمایه گذاری لازم است که این مسئله بیشتر کاوش شود.
دیوید هد،(Head) سرپرست محققان مقابله با نابینایی RP ضمن ابراز شادی از انی خبر گفته: ما نگرانی هایی پیرامون لحن بعضی عناوین رسانه ها داریم که می رسانند استفاده درمانی از سلول بنیادین نزدیکتر از آن است که در واقعیت شاهد آن هستیم. در حالیکه پیشرفت همیشه خوشایند است، حقیقتا مهم است که بیماران و گروه های بیمار درباره چهارچوب زمانی مورد نیاز برای توسعه و سپس آزمایش در آزمایشات بالینی کاملا ساختگی مثل درمانها واقع بین باشند. اغلب از ما پرسیده می شود چقدر طول می کشد تا درمان یا معالجه برای بیماری رنگدانه شبکیه یافت شود. اما در گذشته انتقاداتی وجود داشته که دانشمندان می کوشیدند تا به این سوال به وسیله گذاشتن یک بازه ی زمانی در کارشان پاسخ دهند. بنابراین ما بی تفاوت به انجام این مسئله هستیم، این گزارش مجددا چنین سوالات و تفکری را دامن زد ولی این غیر منصفانه است که هیچ چیز درباره ی چهارچوب زمان نسبت به اینکه ما چقدر به حقیقتی که پیشرفت در حال گزارش شدن است نگوییم.

ترجمه توسط:جناب آقای نبی حیدری
http://forum.rpsiran.ir