انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: نگذاریم آب مروارید اَمان چشم هایمان را بِبُرد
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
هر کسی را بهر کاری ساخته‌اند. اگر قرار بود همه تجویز و توصیه پزشکی و چشم‌پزشکی کنیم که این همه تشکیلات و دم و دستگاه و کوشش برای فراگیری علم و دانش لازم نبود. پس یادتان باشد سر تا پای این باور که آب مروارید باید کامل برسد و دید نزدیک صفر شود تا برای جراحی اقدام کنیم، غلط است. این را ما که بهر نوشتن ساخته شده‌ایم نمی‌گوییم؛ بلکه دکتر "علیرضا فهیم" جراح و متخصص چشم می‌گوید و گفته‌های او برای ما سند است.
این چشم‌پزشک می‌گوید: «به زبان ساده به کدر شدن عدسی چشم که باعث افت قدرت دید می‌شود، آب مروارید یا کاتاراکت می‌گویند. کاهش قدرت یا تاری دید یکی از علائم بارز آب مروارید است. البته این را هم باید دانست که هر تاری دیدی، آب مروارید نیست؛ اما یک باور غلط بین برخی بیماران و کسانی که پس از مراجعه به متخصص پی می‌برند به آب مروارید دچار شده‌اند رواج یافته است. آنها فکر می‌کنند باید به انتظار روزی بنشینند که قدرت دیدشان تنها به تشخیص رنگ‌های سیاه و سفید و تاریک و روشن محدود شود و آن وقت برای جراحی اقدام کنند.»
دکتر فهیم قرص و محکم تأکید می‌کند: «کسانی که فعالیت‌های حساس از قبیل جراحی، رانندگی و خلبانی ندارند می‌توانند اندکی دیرتر به درمان آب مروارید بپردازند، آن هم به شرطی که فشار چشم بالا نرود؛ تأکید می‌کنم به شرطی که فشار چشم بالا نرود؛ اما در کل کاتاراکت باید در کوتاه‌ترین زمان ممکن عمل شود.»
با این بیان دکتر، به نظر می‌رسد آخر و عاقبت خوشی در انتظار کسانی که باور غلط انتظار برای نزدیک شدن بینایی به صفر در اثر آب مروارید را پذیرفته‌اند، نیست. این متخصص چشم توضیح می‌دهد: «کسانی که به حرف غیرمتخصصان گوش می‌دهند و آنقدر صبر می‌کنند تا آب مروارید باعث شود که جز 5 انگشت خودشان را از فاصله نزدیک نبینند، ضرر می‌کنند چون با این کار عدسی چشم‌شان بسیار سفت می‌شود و به تبع آن عمل جراحی سخت‌تر خواهد شد و باید منتظر عوارض احتمالی پس از عمل هم باشند.»
امیدوارم قانع شده باشید که اولاً در موارد تخصصی به جز حرف متخصص، از کلام دیگری پیروی نکنید و دوم اینکه در صورت ابتلا به آب مروارید، منتظر روزی ننشینید که این بیماری، دمار از روزگار بینایی‌تان درآورد و سپس برای جراحی اقدام کنید.گفته‌های اطمینان‌بخش دکتر فهیم را هم بخوانید: «هرچند آب مروارید با دارو رفع شدنی نیست اما جراحی آن با روش "فیکو" به بیهوشی و بستری شدن نیاز ندارد و بدون بخیه و سرپایی است.»
شاید قدیم‌ترها که روش‌های جراحی به اندازه حالا پیشرفته نبود، نتایج هم در برخی مواقع چندان رضایت‌بخش از کار درنمی‌آمد و بیماران آنقدر صبر می‌کردند تا درصورت موفقیت‌آمیز نشدن نتیجه جراحی چیز زیادی را از دست نداده باشند اما در این روزگار، ترس، اطلاعات ناقص و باورهای غلط عامیانه نباید مانع از انجام کار درست شود که در اینجا همان جراحی آب مروارید بلافاصله پس از تشخیص است. اگر چشم‌ تان تار شده، به‌ ویژه اگر سن‌ تان بیش از 40 سال است، حتما به چشم پزشک مراجعه کنید.