انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: بیماران چشمی بدون عینک تلویزیون تماشا می‌کنند
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
در عصر مدرنیته مردم مدت زمان زیادی را جلوی تلویزیون، رایانه، لپ‌تاپ و غیره سپری می‌کنند اما بسیاری از اشخاص تمایلی به زدن عینک ندارند. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات ر ایران" به نقل از تسنیم، در عصر مدرنیته مردم مدت زمان زیادی را جلوی تلویزیون، رایانه، لپ‌تاپ و غیره سپری می‌کنند اما بسیاری از اشخاص تمایلی به زدن عینک ندارند. برخی اشخاص که به مدت طولانی با کامپیوتر سر و کار دارند، ممکن است دچار اختلال تطابقی شوند که سرخی چشم بارزترین نشانه آن است. این افراد بدون آن که استراحت کافی به چشمشان داده باشند و شرایط مناسبی را برای کار خود فراهم کرده باشند، از صفحات نمایشی استفاده می‌کنند.

بررسی‌های تطابقی این اختلالات را مشخص می‌کند. استفاده از عینک پریزماتیک و تمرینات بینایی در رفع این مشکل تأثیر بسزایی دارد. محققان با اختراع جدید خود تحولی را در عرصه بینایی به وجود آورده‌اند که می‌تواند مسیری به سوی حذف استفاده همیشگی از عینک باشد. افراد مبتلا به اختلالات چشمی نیز که برای تماشای تلویزیون یا استفاده از تبلت و لپ‌تاپ نیازمند استفاده از عینک طبی هستند، از این پس بدون عینک و با چشمان خود قادر به مشاهده تصاویر مختلف خواهند بود. گوردون وتز ‌اشتاین سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید بینایی مهم‌ترین حس آدمی است زیرا بیش از 80 درصد اطلاعاتی که از محیط اطراف حاصل می‌آوریم، از راه چشم است. چشم انسان اندامی کروی به قطر 5/2 سانتیمتر است که به‌وسیله تعدادی رباط در حدقه استخوانی آویزان است. شش ماهیچه بیرونی حرکت کرده چشم را به عهده دارند. غده اشکی به‌طور مرتب سطح جلویی چشم را مرطوب نگه‌می‌دارد.

اعصاب و رگ‌های خونی چشم و بافت چربی و بافت پیوندی قسمت‌های دیگر حدقه چشم است. پلک‌ها روی چشم را می‌پوشانند و یک سیستم مجرایی به‌طور مداوم ترشحات غدد اشکی را به درون حفره بینی می‌ریزد. تماشای مداوم صفحات نمایشی موجب بروز اختلالات تطابقی چشم می‌شود. سرخی مزمن چشم، یکی از مهم‌ترین نشانه‌های ابتلا به اختلال تطابقی چشم و هرگونه اشکال در بینایی نشانگر ضعف در عملکرد این سیستم است. عیوب انکساری نیز در ردیف شایع‌ترین مشکلات بینایی قرار دارند و بخشی از مشکلات بینایی نیز ناشی از اختلالات ساختاری و بیماری‌های چشم است. تیم تحقیقاتی دانشگاه ماساچوست به دنبال راه‌حلی بود تا بتواند خطای چشم در دیدن تصاویر مختلف را اصلاح و استفاده از عینک را حذف کند. اکنون این عینک از روی چشمان اشخاص به صفحه نمایش منتقل می‌شود. این اختراع جدید می‌تواند آسایش و اطمینان خاطر مضاعفی را برای افرادی که به مشکلات بینایی مانند نزدیک‌بینی یا دور‌بینی مبتلا هستند را فراهم کند زیرا بسیاری از اشخاص برای تماشای تلویزیون نیازمند استفاده از عینک بوده و بدون آن قادر به دیدن تصاویر تلویزیون نخواهند بود و باید از فاصله خود با تلویزیون بکاهند تا چشمانشان قادر به مشاهده تصاویر باشد اما گاهی اوقات با کاهش فاصله نیز تصاویر وضوح لازم را ندارند.

این تیم تحقیقاتی الگوریتمی را طراحی کرده‌اند که می‌تواند با اضافه شدن یک صفحه نمایش شفاف روی صفحه نمایش اصلی تلویزیون، لپ تاپ و موبایل قرار گرفته و با تصحیح بینایی جایگزین ساده و مناسبی برای عینک می‌باشد. به گفته دکتر گوردون وتز اشتاین آسیب‌های چشمی ناشی از تماشای صفحات نمایش، به سه بخش تقسیم می‌شوند. بخشی از این آسیب‌ها مربوط به پرتوهای ساطع شده از صفحات نمایشی هستند، البته این مشکل در صفحات جدید نمایشی کمتر شده است. با این حال برای رفع عارضه‌های ناشی از تابش این اشعه‌ها عینک‌هایی با عنوان کاهش‌دهنده گلر تجویز می‌شوند که می‌توانند سطح روشنایی و درخشندگی را در حد مناسب چشم ایجاد کنند.
دومین آسیب احتمالی به چشم ناشی از نگاه کردن طولانی به صفحات نمایشی است این مورد باعث بروز اختلال تطابقی یا حرکتی چشم شده و با سردرد، خستگی چشم، آبریزش، سرخی و درد کره چشم همراه است.نمونه اولیه این طرح با قیمتی نازل برای تلفن‌های همراه ساخته شده است. نصب این صفحه نمایش روی تلفن‌های همراه می‌تواند اختلال بینایی را تصحیح کند تا فرد بدون کوچک‌ترین مشکلی قادر به دیدن باشد. این اختراع تنها برای افرادی طراحی شده که از مشکلاتی مانند دوربینی یا نزدیک بینی رنج می‌برند اما محققان امیدوارند تا با توسعه این اختراع اشخاصی که دارای مشکلات بینایی خاص‌تری نیز هستند از مزایای این اختراع بهره‌مند شوند. یکی از مشکلات این عینک اختراعی این است که تنها یک نفر می‌تواند از تکنولوژی نهفته در این صفحه نمایش استفاده کند و صفحه نمایش به اصلاح مشکلات بینایی یک نفر و بازتاب آن در پیکسل‌های صفحه نمایش می‌پردازد.