انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: کاشتی به اندازه دانه برنج برای ارتقای شنوایی
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
یک کاشت جدید می‌تواند به افرادی که در استفاده از سمعک مشکل دارند، کمک کند. به گزارش" انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از ایسنا، این کاشت که در گوش یک پیرمرد 70 ساله انگلیسی کار گذاشته شده، Vibrant Soundbridge نام دارد که سیگنال‌های صوتی منتقل شده به مغز را ارتقا می‌بخشد. این کاشت که شامل یک دستگاه ارتعاشگر خاص به اندازه یک دانه برنج است، طی عمل جراحی به استخوان شنوایی در گوش میانی متصل می‌شود. این استخوان‌ها در واکنش به صدا به حرکت درآمده و ارتعاشات ناشی از آن‌ها به سلول‌های مو ارسال می‌شود. این کاشت، ارتعاشات شدیدتری را به سلولهای آسیب‌دیده موی در ون گوش بیمار ارسال کرده تا فرد بتواند بدون نیاز به سمعک، صدا را بشنود.
پیتر کی از 20 سال قبل با مشکل کاهش شنوایی مرتبط با سن روبرو شده بود که در آن، سلولهای کوچک مو در گوش داخلی می‌میرند. کار این سلولها، انتقال سیگنال‌های عصبی به مغز است. وی مجبور بود از سمعک استفاده کند اما صدای منتقل شده به شکل مخدوش بود و پس از چند سال پیتر به عفونت‌های شدید ناشی از استفاده از این سمعک دچار شد. وی همچنین در ناحیه گوش دچار اگزما شده بود. از این رو کاشت Vibrant Soundbridge طی یک عمل جراحی سه ساعته در سال 2010 در هر دو گوش وی قرار گرفت. طی شنوایی، امواج صوتی از میان کانال گوش حرکت کرده و پرده گوش را به ارتعاش درمی‌آورند. این ارتعاشات از طریق سه استخوان ریز در گوش میانی به گوش داخلی منتقل می‌شوند. در آنجا، حلزون گوش که حاوی هزاران سلول ریز مو است، ارتعاشات را به پالس‌های عصبی تبدیل کرده که سپس به مغز ارسال می‌شوند. با افزایش سن این سلول‌ها آسیب دیده و می‌میرند.
در اکثر افراد، سمعک‌های کوچک دیجیتالی براحتی قابل استفاده است اما در برخی مانند پیتر این اجسام عفونت‌زا بوده و می‌توانند مشکلات عدیده‌ای ایجاد کنند. کاشت Vibrant Soundbridge سالها پیش در آمریکا تولید شده اما بتازگی در انگلیس مورد استفاده قرار گرفته است. این کاشت مانند سمعک‌های رایج می‌تواند صوت را در همه فرکانس‌ها ارتقا بخشد. در این عمل جراحی، ابتدا یک برش شش تا هفت سانتیمتری در پشت گوش ایجاد کرده و یک تونل سه تا چهار میلیمتری استخوان ماستوئید برای دسترسی به گوش میانی حفر می‌شود. سپس یک دستگاه ارتعاشگر 1.8 در 2.3 میلیمتری در استخوان مرکزی گوش میانی وصل خواهد شد. ارتعاشگر مذکور از یک سیم برخوردار بوده که تا سمت دیگر کاشت ادامه دارد و مانند یک گیرنده رادیویی عمل می‌کند. گیرنده مذکور در زیر بافت و ماهیچه در پشت گوش قرار گرفته و سپس شکاف اولیه بخیه می‌شود. دو تا سه هفته پس از عمل، از یک آهنربا برای چسباندن پرداشگر صوتی خارجی به پوست در استفاده می‌شود که صدا را گرفته و آن را به ارتعاش وادار می‌کند.