انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: مراقب باشید تا عدسی چشمانتان سفت نشود
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
عیوب انکساری، انواع مختلفی از جمله نزدیک بینی، دوربینی و پیرچشمی دارد که در پیرچشمی به دلیل سفت شدن عدسی، شخص نمی‌تواند به راحتی مطالعه داشته باشد. به گزارش"انجمن آرپی، اشتارگارت و لبر در ایران"به نقل از سلامانه، هرمز شمس متخصص چشم اظهار داشت: در عیوب انکساری، چشم فرد نور وارده را به خوبی منکسر و نمی‌کشند که در این صورت فرد نمی‌تواند دید خوبی داشته باشد، عیوب انکساری انواع مختلفی از جمله نزدیک بینی، دوربینی، آستیگمات (انحراف دید) و پیرچشمی دارد.
وی ادامه داد: در دوربینی، به دلیل کوتاه بودن قطر اقدامی، خلفی چشم اختلال به وجود آمده و انحنای قرنیه کاهش می‌یابد که در این صورت تصویر اشیاء در پشت پرده شبکیه تشکیل می‌شود و فرد اشیاء نزدیک را تار می‌بیند، در واقع این اختلال ارثی است و با افزایش سن و کاهش قدرت مطابق عدسی تشدید می‌شود، یکی از علائم این اختلال درد است. وی اظهار داشت: نوع دیگر عیوب انکساری نزدیک بینی است، این اختلال در اصل، عکس دوربینی است چرا که به دلیل طولانی‌تر بودن قطر قدامی، خلفی کره چشم و افزایش انحنای قرنیه، تصویر اشیاء جلوی پرده شبکیه تشکیل می‌شود. در این صورت فرد در مشاهده اشیاء دور دچار مشکل می‌شود، این اختلال در دوران بلوغ و افزایش رشد، شدت آن افزایش می‌یابد.
وی اذعان داشت: نوع چهارم عیوب انکساری پیرچشمی بوده که در سنین جوانی عدسی چشم بسیار انعطاف پذیر است و قطر آن برای مشاهده اشیاء دور، نزدیک به راحتی تغییر می‌کند اما در سنین میانسالی عدسی سفت‌تر شده و قابلیت تطابق خود را از دست می‌دهد که در این صورت شخص دیگر به راحتی نمی‌تواند، مطالعه و سایر کار‌ها را از فاصله نزدیک انجام دهد. وی بیان کرد: روش‌های مختلفی برای درمان عیوب انکساری از جمله عینک لنزهای تماسی، ورزش‌های چشمی، دارو درمانی، مصرف ویتامین‌ها و همچنین جراحی وجود دارد.