انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: ۵۰هزار کودک نابینا در کشور به علت عدم تشخیص و درمان به موقع نقص شبکیه در نوزادان نارس
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
دبیر اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس اعلام کرد : تعداد کودکان نارسی که به دلیل ابتلا به این بیماری دچار نابینایی شده‌اند، بیش از آمار رسمی است و برای پیشگیری باید همه نوزادان نارس در بدو تولد مورد معاینه چشم قرار گیرند.به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از روابط عمومی بیمارستان فارابی، دکتر رضا کارخانه در آستانه برپایی اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس با اعلام این خبر افزود: یک ملیون و ۴۰۰ هزار کودک زیر ۱۳ سال در کشور نابینا هستند که ۵۰هزار نفر از این کودکان به دلیل نارس بودن در هنگام تولد و ابتلا به این بیماری دچار نابینایی شده اند. وی افزود: تعداد زیادی از این کودکان به دلیل ارجاع نشدن به مراکز درمانی در آمار رسمی جایی ندارند. به همین علت در نظر داریم طرح معاینه از راه دور چشم نوزادان را اجرا کنیم.
رئیس گروه ویتره و رتین بیمارستان فارابی با اشاره به اینکه در سال ۷۴، برای نخستین بار در کشور، طرح «غربالگری نوزادان نارس و بررسی وضعیت چشمی آنان» با هدف جلوگیری از نابینایی این نوزادان در بیمارستان فارابی آغاز شد، ادامه داد: طی ۲۱ سال گذشته در زمینه آگاهی‌رسانی به پزشکان و کارکنان بخش‌های مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) تلاش‌های زیادی در زمینه این بیماری در کشور صورت گرفته تا جایی که در پایان سال گذشته برنامه غربالگری کشوری شامل زمان مناسب معاینه این نوزادان، نحوه درمان و پیگیری مبتلایان تدوین و از طریق کمیته کشوری مستقر در وزارت بهداشت درمان آموزش پزشکی به کلیه دانشگاه‌های کشور اعلام شد.
دبیر همایش رتینوپاتی نوزادان نارس گفت: نوزادانی که زودتر از هفته ۳۴ بارداری متولد می‌شوند و وزن آنان کمتر از ۲ هزار گرم (۲کیلو گرم) است، باید تحت غربالگری وضعیت چشم قرار گیرند که تا حدود زیادی با معیارهای کشورهای پیشرفته متفاوت است. وی افزود: در صورتی که نوزاد نارس به موقع مورد معاینه چشمی قرار گیرد و بیماری به موقع تشخیص و درمان شود، می‌توان از نابینایی وی در آینده جلوگیری کرد. دکتر کارخانه تصریح کرد: در حال حاضر طرح غربالگری نوزادان نارس در بیمارستان‌های کشور آغاز و دستورالعمل غربالگری اجباری از سوی وزارت بهداشت از سال گذشته به تمام مراکز درمانی ابلاغ شده است. وی با تاکید بر شعار سازمان جهانی بهداشت مبنی بر اینکه تا سال ۲۰۲۰ میلادی نباید فرد نابینایی به دلیل مشکلات قابل پیشگیری داشته باشیم، گفت: امید می رود، نابینایی در کودکان نارس با اطلاع رسانی صحیح و به موقع در سطح کشور مانند آبله و تراخم ریشه کن شود. دبیر اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس یادآور شد: طرح تله مدیسین (معاینه از راه دور) از جمله طرح‌های در دست اجرا با هدف بررسی وضعیت چشمی نوزادان نارس در نقاط مختلف کشور بوده که طی آن قرار است، تصاویر شبکیه از نوزادان نارس در مناطقی که چشم پزشک متخصص در دسترس نیست تهیه و در اختیار چشم پزشکان با تجربه در مرکز بزرگ تر قرار گیرد تا بر اساس تفسیر این تصاویر برای بیمار، تصمیم لازم در مورد درمان اتخاذ شود.
اولین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس با هدف ارایه جدیدترین دستاوردها در زمینه آسیب شبکیه نوزادان نارس با پیشنهاد کمیته کشوری رتینوپاتی نوزادان نارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ۷ اسفند سال جاری در مرکز همایش‌های بین‌المللی رازی تهران برگزار می‌شود. علاقه‌مندان به کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به نشانی اینترنتی http://www.farabih.tums.ac.ir مراجعه کرده یا با شماره تلفن ۵۵۴۲۱۱۱۲ ( بیمارستان فارابی- دبیرخانه همایش) تماس حاصل کنند.