انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: [برش] عیوب انکساری چیست؟ (نزدیک‌بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگارت در ایران" به نقل از روابط عمومی بیمارستان چشم پزشکی نور، برای اینکه چشم‌های من و شما خوب ببینند، باید امواج نورانی که به چشم‌مان می‌رسد، پس از عبور از قرنیه و عدسی و شکسته شدن، درست روی لکه زرد شبکیه متمرکز شوند. در این حالت، تصویری واضح از طریق عصب بینایی به مغز فرستاده شده و ما اشیاء را می‌بینیم. عیب انکساری موقعی بروز می‌کند که تصویر اشیاء به دلیل اختلال در شکست نور، روی شبکیه تشکیل نشود. نکته مهم در این مورد آن است که هرچند اغلب مردم به عیوب انکساری، بیماری‌های چشمی می‌گویند، اما این حالات تنها نوعی اختلال در بینایی است و از نظر علمی بیماری محسوب نمی‌شود. متداول‌ترین عیوب انکساری، نزدیک‌بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی هستند.
خوب است بدانید 25 درصد از مردم دنیا دچار درجاتی از نزدیک بینی هستند که معمولاً ارثی است. نزدیک بینی از دوران کودکی آغاز می‌شود و در دوران نوجوانی پیشرفت می‌کند. دوربینی اما نسبت به نزدیک بینی شیوع کمتری دارد؛ در کودکان شایع‌تر است و ممکن است با افزایش سن از شدت آن کاسته می‌شود؛ اما در سنین پیری، شیوع آن دوباره افزایش می‌یابد. نزدیک بینی، دور بینی، آستیگماتیسم و پیر چشمی، بیماری نیستند و فقط نوعی اختلال در دید محسوب می‌شوند. امروز به‌طور خلاصه به روش‌های تصحیح دید می‌پردازیم؛ البته برای افرادی که چشم‌شان به یک یا چند عیب انکساری مبتلا است. در چنین شرایطی، راه‌های متعددی برای تصحیح دید وجود دارد. البته باید بدانیم، هر یک از آنها دارای معایب و مزایایی هستند.
در اکثر نقاط جهان، عینک شایع‌ترین و متداول‌ترین راه حل به‌شمار می‌رود. از جمله مزایای عینک می‌توان به مواردی مانند نگهداری آسان و قابلیت تعویض، قیمت به نسبت پایین و داشتن جنبه محافظتی برای چشم اشاره کرد. یکی دیگر از راه‌حل‌های شایع برای تصحیح عیوب انکساری، استفاده از لنز تماسی است. استفاده از لنز، خیال ما را از همراه بردن عینک و گم کردن گاه و بی گاه آن راحت می‌کند. اما نگهداری از لنز و صدماتی که ممکن است روی سطح قرنیه ایجاد کند، خود داستان مفصلی دارد. امروزه اما با پبشرفت علم چشم پزشکی، جراحی عیوب انکساری، راه حل بسیار متداول و مطمئنی است؛ راه حلی که ما را هم از لنز و هم از عینک، بی نیاز می‌کند. البته یادمان باشد، انتخاب راه بهتر یا به عبارتی صحیح‌تر فقط با مشورت چشم پزشک امکان‌پذیر است. در مورد انواع روش‌های جراحی برای رفع عیوب انکساری هم برای‌تان خواهیم نوشت.
علائم و نشانه های عيوب انكساري چشم
تاري ديد: مشخص ترين علامت ضعيفي چشم تاري ديد است كه هرچه مقدار ضعيفي چشم بيشتر باشد تاري ديد هم بيشتر است، خستگي چشم: ازعلائم مهم ضعيفي چشم خستگي چشم است به خصوص زماني كه شخص از چشمش براي كاري استفاده كند، سر درد: ازعلائم بارز ضعيفي چشم سردرد است به خصوص در افرادي كه داراي درجاتي از دوربيني و آستيگماتيسم هستند.این افراد در كارهائيكه نياز به دقت بينايي دارند سريعا دچار سر درد(معمولا در ناحيه پيشاني) میشوند که معمولا شديد نيست و با استراحت رفع میگردد.

جراحی لیزیک، لازک و پی آر کی
برای اصلاح نزدیکی بینی، دوربینی و آستیگماتیسم از روشهای لیزیک، لازک و یا پی آر کی استفاده میشود که تمامی این اعمال سرپایی و بدون بیهوشی میباشد روشهای لازک و پی آر کی کم عارضه تر میباشند به شرط آنکه بیمار پیش از عمل به خوبی بررسی و انتخاب شود. در روش لیزیک با برش سطحی قرینه به ضخامت 100 تا 150 میکرون یک ورقه بنام فلپ برداشته میشود و زیر آن به تناسب عیب انکساری لیزر شده و سپس این ورقه به جای خود برگردانده میشود برتری این روش در نداشتن درد و دید خوب بیمار پس از عمل است و بیمار بلافاصله قادر است از مرکز درمانی مرخص شود. قسمت اعظم مراحل عمل ليزر پی آر کی شبيه عمل لیزیک است اما تفاوت عمده در اين است که در ليزيک پس از برداشتن لايه ای از قرنيه (فلپ)، با ليزر مقداری بافت از قسمت ميانی ضخامت قرنيه تراشيده می شود ولی در ليزر پی آر کی ، انرژی ليزر بر سطح قرنيه اعمال می شود. برای افرادی که ضخامت قرنيه پايين دارند و يا شيب انحنای قرنيه کم است، معمولا لازك به جای ليزر پيشنهاد میشود. دوره نقاهت بيمارانی كه تحت عمل ليزيك قرار میگیرند بسیار کوتاهتر است.

انجام عمل ليزيك براي بعضي از افراد ممنوع است
1:افراد با سن كمتر از18سال:2بيماران يك چشمي:3افرادي كه داراي اختلال دائمي در سيستم پلكي و اشكي هستند:4افرادي كه به هردليل داراي بي حسي قرنيه هستند:5افرادي كه داراي كدورت قرنيه هستند:6كساني كه داراي آب مرواريد – آب سياه والتهابات داخل وخارج چشمي هستند 7:افرادي كه داراي ضايعات شبكيه هستند مانند شب كوري و مشكلات ماكولا و عصب بينايي:8كساني كه قبل از عمل ديد آنها با عينك ازپنج دهم كمترست :9افرادي كه داراي قوز قرنيه هستند:10كساني كه داراي بيماريهاي سيستميك هستند مانند ديابت و بيماريهاي اتو ايميون مانندلوپوس ...

عوارض احتمالی بعد از لیزیک که متقاضی این جراحی باید از آن آگاه باشد
1 :اصلاح عيوب انكساري بيش ازحد و یا كمتراز حد طبيعي :2 ايجاد كدورت قرنيه كه گاهي فرد نياز به انجام عمل جراحي پيوند قرنيه پيداميكند 3:ايجاد آستيگماتيسم نامنظم كه باعينك نيز قابل اصلاح نميباشد 4:ايجاد حساسيت به نور در درجات مختلف :5ايجاد اختلال دراشك چشم…