انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: :مواد غذايي ضد آب مرواريد را بشناسيد
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
یک متخصص تغذيه گفت: به کدورت عدسي چشم آب مرواريد گفته مي‌شود. اين عارضه به علت کواگوله شدن يا انعقاد تدريجي فيبرهاي پروتئيني عدسي چشم که در شرايط طبيعي شفاف هستند، ايجاد مي‌شود.به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران"دکتر لادن گياهي گفت: در بيماري آب مرواريد يا کاتاراکت، لايه غير شفافي روي عدسي چشم ايجاد مي‌شود. آب مرواريد عمدتا در سالمندان اتفاق مي‌افتد.
علائم آب مرواريد
آب مرواريد غالبا عارضه‌اي بدون درد است که باعث تاري ديد مي‌گردد و اين وضع بتدريج تشديد مي‌شود.
عدم درمان آب مرواريد مي‌تواند به کوري چشم بينجامد.
-مواد غذايي مفيد براي کاهش خطر آب مرواريد:
  کاروتن و آب مرواريد
کلم و ساير سبزي‌هاي برگي سبز رنگ، هويج، زردآلو و ساير ميوه‌ها و سبزي‌هاي زرد و نارنجي رنگ حاوي کاروتن هستند.
دريافت زياد کاروتن با کاهش خطر ابتلا به آب مرواريد مرتبط است. احتمالا کاروتن با غيرفعال کردن راديکال‌هاي آزاد خطرناک، چشم را در برابر تخريب آنها محافظت مي‌کند.
اسفناج در ميان سبزي‌ها در کاهش خطر ابتلا به آب مرواريد بسيار موثر شناخته شده است.
ويتامين C و آب مرواريد
پرتقال، گريپ فروت، توت‌ها، سبزي‌هاي برگي سبز رنگ و سيب‌زميني تامين‌کننده ويتامين C هستند.
اين ويتامين چشم را در برابر تخريب راديکال‌هاي آزاد محافظت مي‌کند.
مشاهده شده است افرادي که روزانه بيشتر از 4 واحد سبزي و ميوه مصرف مي‌کنند کمتر در معرض خطر ابتلا به اين عارضه قرار دارند.
مواد غذايي که بايد در آب مرواريد پرهيز شوند
فرآورده‌هاي لبني بايد از رژيم غذايي مبتلايان به عدم تحمل لاکتوز حذف شود.
زيرا تشکيل گالاکتوز، قند شير، باعث بدتر شدن آب مرواريد مي‌گردد.
غذاهاي آماده که دانسيته مواد مغذي در آنها پايين است، بهتر است از رژيم غذايي مبتلايان به آب مرواريد حذف شوند.
ساير اقدامات
مصرف مکمل 350 ميلي گرم ويتامين C باعث بهبود آب مرواريد مي‌گردد.
عصاره قره قاط و مکمل بيوفلاونوئيد براي مبتلايان به آب مرواريد مفيد است.
ترک سيگار، زيرا سيگار باعث کاهش سطح ويتامين C خون و از بين رفتن آنتي اکسيدان‌هاي ضروري بدن مي‌گردد./