انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: نکات خانه داری و هنر آشپزی وتغذیه
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3
سالاد بروکلی
مواد لازم:
مواد لازم برای تهیه سالاد بروکلی به شرح زیر است:
کلم بروکلی................................... 500 گرم
کلم بروکسل....................................3 عدد
گل کلم .........................................250 گرم
ساقه ترد کرفس...............................2 عدد
کاهو ...........................................5 برگ
جعفری خرد شده ..............................نصف لیوان
جوانه ماش .....................................2 قاشق غذا خوری
آب لیموترش تازه.............................به مقدار لازم
نمک............................................. به مقدار کم
روغن زیتون .................................. 5 قاشق سوپ خوری
پونه کوهی...................................1 قاشق مربا خوری

طرز تهیه:
کرفس ها را از عرض ، و بقیه مواد را به صورت ریز خرد کرده و در یک ظرف مناسب ریخته و خوب مخلوط کنید . در انتها ، جعفری خرد شده و جوانه ماش را به همراه نمک ، آب لیمو ترش تازه و روغن زیتون و پونه کوهی به آن بیفزایید و قبل از غذا ، آن را میل کنید.
این سالاد برای سلامتی و حفظ جوانی بسیار موثر است.
این مقدار سالاد برای 3 تا 4 نفر کافی است.
منبع: کتاب ارمغان تندرستی،جمشید خدادادی ،ص170
سالاد لوبیا چشم بلبلی

● مواد لازم برای ۴ نفر
▪ ۴۵۰ گرم لوبیا چشم بلبلی
▪ یک فنجان و نیم ذرت کنسرو شده
▪ نصف فنجان پیازچه خرد شده
▪ دو عدد فلفل دلمه سبز
▪ سه عدد گوجه فرنگی
▪ یک عدد آوو کادو
▪ نصف فنجان گشنیز
▪ یک چهارم فنجان برگ ریحان
▪ دو قاشق مرباخوری لیموترش
▪ یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
▪ نصف قاشق مرباخوری شکر
▪ نمک و فلفل به میزان دلخواه
● طرز تهیه
لوبیا چشم بلبلی را پخته سپس در آبکش بریزید. پیازچه را کاملاً خرد کرده و فلفل دلمه و گوجه فرنگی را شسته و با پوست خرد کنید.
آوو کادو را پوست گرفته و ریز کنید.برگ های ریحان را بخوبی خرد کنید.سپس تمام مواد را با هم بخوبی مخلوط کنید و شکر و نمک و فلفل را آسیاب کرده و آبلیمو را به آن بیفزایید و به سالاد اضافه کرده، وً نوش جان نمایید.
[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcQ_bsU9RAGABhTexnIe0_I...F20UPpkzsA]
دسر هویـج
مواد لازم:

مواد لازم برای تهیه "دسر هویج فرنگی" به شرح زیر است:
هویج فرنگی ................................................ 1 کیلو گرم
عسل .......................................................... 2 قاشق غذا خوری
هل سبز ساییده ..................................................1 مثقال
گلاب ............................................................ 2 قاشق غذا خوری
زعفران ساییده ................................................. 1 گرم
مخلوط خلال پسته
و بادام و پودر نارگیل .......................................... روی هم 4 قاشق غذا خوری

طــــــرز تهیه :
ابتدا هویج هایی را که از قبل آماده کرده اید به خوبی بشویید ، پس از آن آنها را بخارپز کنید و سپس با گوشت کوب برقی به صورت پوره درآورید، آنگاه عسل را به همراه گلاب ، زعفران و هل ساییده به آن اضافه کرده و همه را با هم به طور کامل مخلوط کنید . در ضمن مخلوط کردن دو قاشق غذا خوری از مخلوط خلال پسته و بادام و پودر نارگیل به مرور به آن بیفزایید. ظرف را تکان دهید تا سطح مواد صاف شود.پس از آن دو قاشق غذا خوری از مخلوط خلال پسته و بادام و پودر نارگیل را روی دسر ریخته و آن را به مدت چند ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
این دسر برای تقویت بینایی بسیار مفید است.بهتر است همراه با این دسر 1 قاشق روغن ریتون نیز میل شود.


منبع: کتاب ارمغان تندرستی،جمشید خدادادی ،ص205
نکتار مفید برای بینایی
مواد لازم :
انبه ، آب لیمو ترش تازه، انگور ، عسل و چند تکه یخ .
طرز تهیه :
یک عدد انبه رسیده ی متوسط پوست کنده که هسته آن را خارج کرده اید+1 لیوان انکور حبه شده+ آب 2 عدد لیمو ترش تازه + 1 لیوان آب + 1 قاشق عسل+چند تکه یخ در مخلوط کن ریخته مخلوط کنید و جرعه جرعه آن را میل کنید.
مقدار مصرف روزانه 2 تا 3 لیوان میل شود.
منبع: کتاب ارمغان تندرستی ،جمشید خدادادی ، ص 305
آب چغندر و هویچ آبمیوه ای برای دید بهتر چشم
اگر ازعلاقمندان به آب میوه هستید با آب چغندر، هویج آبمیوه درست کنید سر تا پا مفید است بخصوص برای دید بهتر چشم فوق العاده عالی است. این آب میوه سرشار از فیبر، مواد معدنی و کاروتنوئید است اکنون دستور تهیه این آبمیوه را یاد میگیریم.
*مواد لازم:
• ۱ عدد چغندر
•نیم کیلوگرم هویج
• ۱/۲ تکه زنجبیل
• ۲ قاشق غذاخوری برگ نعناع خرد شده
• نمک خیلی کم
• آب لیمو ۱ قاشق غذاخوری
روش تهیه
۱. همه مواد بجز نمک و آبلیمو و برگ نعناع را در مخلوط کن می ریزیم تا بشکل مایع صافی در آید سپس در لیوان ریخته و نمک و آب لیمو و یخ می انداریم سپس برگ نعناع را می ریزیمگل
آب سبزی جات مفید برای دید چشم
مواد لازم برای تهیه "آب سبزی جات مفید برای دید چشم " به شرح زیر است:
هویج،کرفس،انواع کلم،گوجه فرنگی،اسفناج،شلغم،جعفری، زردک،چغندر، کاهو ،لوبیا سبز،سیب.
نوع ترکیب: کیفیت ترکیب سبزی جات یاد شده به شرح زیر است:
هویج+کرفس+کلم ................................... هویج+چغندر
گوجه فرنگی+کلم+کرفس ..........................هویج+کلم
هویج+اسفناج+کاهو+شلغم+جعفری ...........هویج+کلم+سیب+جعفری
هویج+جعفری+کلم+سیب ..........................هویج+سیب+کاهو+
لوبیاسبز+کلم بروکسل
هویج+زردک
طرزتهیه ی "آب هویج ،کرفس وکلم":
آب 3 عددهویج متوسط+2 عدد ساقه سبز کرفس+150گرم کلم را با دستگاه آب میوه گیری گرفته و آرام آرام آن را بنوشید.
طرز تهیه ی"آب هویج و زردک":
آب 2 عددهویج متوسط+3 عدد زردک متوسط را گرفته و آن را به آرامی بنوشید.
مقدار مصرف روزانه،2 تا 3 لیوان میل شود.
منبع: کتاب ارمغان تندرستی،جمشید خدادادی ،ص359
[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcRik8WIAq5R8e6q9ib5l8-...aOuR_w9u0w]

سوپ کرفس

مواد لازم برای تهیه سوپ کرفس به شرح زیر است:

ساقه ی ترد کرفس ..............................................4 عدد
جوی پوست کنده یا پرک شده ...............................1 پیمانه
گشنیز و جعفری پاک شده .....................................150 گرم
پونه کوهی...........................................................1 قاشق غذا خوری
هویج فرنگی متوسط .............................................2 عدد
پیاز متوسط...........................................................1 عدد
نمک،فلفل ،زردچوبه.............................................. به میزان کافی
روغن زیتون...........................................................5 تا 7 قاشق غذا خوری
آب لیمو ترش تازه ..................................................به مقدار دلخواه

روش تهیه
ابتدا جو را به همراه چند لیوان آب در یک ظرف مناسب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد ، سپس 3 ساقه از کرفس ها را به اندازه های 2 سانتی متری خرد کرده به همراه پیاز خلال شده و هویج خرد شده به جو اضافه کرده و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
در انتها یک ساقه کرفس باقی مانده را به صورت درشت رنده کرده و به همراه سبزی خرد شده ،نمک و ادویه به سوپ افزوده و اجازه دهید تا جا بیفتد.
سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده و به همراه روغن زیتون و آبلیمو میل کنید .
این مقدار سوپ برای 5 تا 6 نفر کافی است.

منبع : همان ، ص 154
نوشیدنی معجزه آسا کشنده سلول های سرطانی و تقویت قدرت بینایی این نوشیدنی معجزه آسا قدمت طولانی دارد. فرد مشهوری به نام آقای ستو (Mr. Seto) به کارکرد این نوشیدنی سوگند خورده و سعی دارد تا توجه مردم را به این نوشیدنی جلب کند. این نوشیدنی از تشکیل و رشد سلولهای سرطانی در بدن جلوگیری می کند. آقای ستو سرطان ریه داشت. یکی از گیاه شناسان معروف چینی این نوشیدنی را به وی معرفی کرده بود. او با پشتکار فراون به مدت ۳ ماه روزانه از این نوشیدنی استفاده کرد و اکنون سلامتی خود را بدست آورده است.
نام این نوشیدنی “Miracle juice”
طرز تهیه ی آن هم بسیار ساده است.شما به یک چغندر، یک هویج و یک سیب نیاز دارید. میوه های بالا را با دقت بشویید، پوست آنها را جدا کنید، تکه تکه کنید، با هم مخلوط کنید و آب آنها را بگیرید و سریعا بنوشید.برای خوشمزه شدن این نوشیدنی می توانید لیموی تازه نیز به آن اضافه کنید.
**این نوشیدنی معجزه آسا برای بیماری های زیر موثر خواهد بود**

۱- تقویت قدرت بینایی، از بین بردن خستگی، قرمزی و خشکی چشم
2- از بیماری های کبد، کلیه و پانکراس جلوگیری می کند و می تواند زخمها را نیز درمان کند
۳- باعث تقویت ریه ها میشود و از حمله ی قلبی و فشار بالا جلوگیری می کند.
۴- تقویت سیستم ایمنی بدن (به علت داشتن قدرتمندترین ترکیب ضد سرطانی دنیا به نام فوکایدن fucoidan)
5- مانع رشد و پیشرفت سلولهای سرطانی می شود. (به علت داشتن قدرتمندترین ترکیب ضد سرطانی دنیا به نام فوکایدن fucoidan)
۶- کمک به از بین رفتن درد عضلانی ناشی از ورزش کردن
۷- سم زدایی، تقویت روده، از بین بردن یبوست، کمک به داشتن پوستی سالم و درخشان، جلوگیری از ایجاد آکنه
۸- از بین بردن بوی بد دهان ناشی از سوء هاضمه و عفونت گلو
۹- کاهش درد
۱۰- کمک به مبتلایان به زکام چون این نوشیدنی طبیعی و گیاهی است، اثر نامطلوب بر روی بدن نمی گذارد.
بعد از مصرف روزانه به مدت دو هفته شاهد افزایش قابل شهود سیستم دفاعی بدنتان خواهید شد.
سوپ پیازچه
مواد لازم برای تهیه سوپ پیازچه به شرح زیر است:
پیازچه ...................................................................200 گرم
سبزی جات (تره،جعفری،گشنیز،اسفناج) پاک شده........200 گرم
هویج فرنگی متوسط..................................................2 عدد
قارچ ........................................................................150 گرم
جوی پوست کنده........................................................1 پیمانه
پونه ی کوهی......................................................... ..1 قاشق غذا خوری
نمک،فلفل،زردچوبه و زنجبیل ........................................به مقدار لازم
روغن زیتون ................................................................5 تا 7 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه.........................................................به مقدار لازم
طرز تهیه
ابتدا جو را به همراه چند لیوان آب روی حرارت مناسب بگذارید تا بجوشد سپس هویج را ریز خرد کرده به آن اضافه کنید
. در انتها ،سبزی خرد شده را به همراه پیازچه خرد شده ، قارچ ،پونه کوهی ،نمک ،فلفل،زردچوبه و زنجبیل به سوپ اضافه کرده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد .
سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده و به همراه روغن زیتون و آب لیمو ترش میل کنید.
این سوپ برای آرامش معده مفید است.
این مقدار سوپ برای 5 تا 6 نفر کافی است.
ارمغان تندرستی ،جمشید خدادادی ،ص155
سوپ شلغم

مواد لازم برای تهیه ی سوپ شلغم به شرح زیر است :

شلغم .......................................................................500گرم
جو پوست کنده ..........................................................1پیمانه
سبزی جات پاک شده (گشنیز،جعفری و اسفناج ) ...........200گرم
پیاز متوسط ...............................................................1عدد
پونه ی کوهی ...........................................................1 قاشق غذاخوری
روغن زیتون ...............................................................5 تا 7 قاشق غذاخوری
هویج فرنگی متوسط ..................................................2 عدد
نمک و زرد چوبه .........................................................به مقدار لازم
آب لیمو ترش تازه ...................................................... به مقدار لازم
فلفل سیاه ............................................................... به مقدار دلخواه

طرز تهیه :
ابتدا جو را به همراه چند لیوان آب ، روی حرارت مناسب قرار دهید تا بجوشد ، سپس پیاز خلال شده و هویج رنده شده را به آن اضافه کنید، شلغم ها را به صورت درشت رنده و یا به صورت ریز خرد کرده و آن را در انتها ،به همراه سبزی جات به سوپ اضافه کنید. این سوپ برای سرماخوردگی بسیار مفید است و بهتر است مقداری فلفل سیاه به آن اضافه کرد و به صورت گرم میل شود .
این مقدار سوپ برای 5 تا 6 نفر کافی است.

همان ،ص153
سوپ کلم بروکسل
مواد لازم برای تهیه ی سوپ کلم بروکسل به شرح زیر است :
کلم بروکسل ............................................................200گرم
جوی پوست کنده.......................................................1 پیمانه
هویج فرنگی متوسط...................................................2 عدد
سبزی جات پاک شده ( تره،جعفری،گشنیزو اسفناج) ...... 200گرم
پیاز متوسط .............................................................. 1 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل .................................... به مقدار لازم
روغن زیتون ...............................................................6 تا 8 قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش تازه ..................................................... به مقدار لازم
طرزتهیه :
جو را شسته به همراه چند لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد ، سپس پیاز خلال شده و هویج خرد شده را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا بپزد . در انتها ، سبزی و کلم بروکسل را خرد کرده به همراه نمک ، فلفل، زردچوبه و زنجبیل به سوپ اضافه کرده و اجازه دهید تا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد . سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده و به همراه روغن زیتون و آب لیمو میل کنید .
این مقدار سوپ برای 5 تا 6 نفر کافی است .
همان ،ص156
خوراک تخم مرغ جیبی

مواد لازم برای تهیه ی خوراک تخم مرغ جیبی به شرح زیر است :

تخم مرغ بومی...............................4 عدد
پیاز کوچک ....................................1عدد
جعفری پاک شده ..........................100گرم
آب لیمو ترش تازه ..........................به مقدار لازم
روغن زیتون .................................. 3 تا 4 قاشق غذا خوری
نمک............................................ به مقدار لازم

طرز تهیه :
ابتدا تخم مرغ ها را یک به یک درون یک ظرف آب در حال جوش ملایم میشکنیم تا به مرور بپزذ و سفت شود. پس از آن ، با یک کف گیر ، آن ها را از آب خارج کرده و در بشقاب می گذاریم
و زائده های دور آن را میچینیم تا شکل مناسبی به خود بگیرد، سپس آن ها را در یک ظرف مناسب قرار داده و مقداری نمک روی آن بپاشید. آنگاه جعفری پاک شده را خرد کرده و پیاز را نیز به صورت نازک خلال کرده آن ها را با هم مخلوط می کنیم و در کنار تخم مرغ ها قرار می دهیم و کمی آب لیمو به آن اضافه می کنیم.
در آخر، با افزودن چند قاشق روغن زیتون به مواد آماده شده آماده میل کردن می شود .
این غذا در حداقل زمان آماده میشود .
این مقدار غذا برای 2 تا 3 نفر کافی است .

همان ، ص459
طرز تهيه ي نان ذرت با پنير
اين غذاي حاوي 2 درصد پروتئين، 0/5 درصد کلسيم است، اين غذا مناسب کودکان بالاي يک سال است.
تهيه براي: پانزده وعده ي غذايي کودک
نحوه نگه داري: تا سه ماه پس از تهيه در فريزر نگه داري شود.

مواد لازم:
- 100 گرم ذرت
- 150 گرم آرد - کمي بيکينگ پودر - يک عدد تخم مرغ رسمي
- 125 ميلي ليتر شير پرچرب - 50 گرم کره ي بدون نمک - 50 گرم پنير چدار رنده شده - کمي فلفل - کمي جعفري ذرت
1- فر را از قبل با حرارت 400 درجه ي فارنهايت و يا 200 درجه سانتي گراد گرم کنيد.
2- ذرت را بپزيد و آن را پوره کنيد.
3- آرد و بيکينگ پودر را در کاسه اي مخلوط کنيد. در ظرف ديگر شير، تخم مرغ، کمي کره ي بدون نمک، پنير، ذرت، کمي فلفل و جعفري را مخلوط کنيد.
4- مخلوط آرد را به مواد ديگر اضافه کنيد تا خمير نان آماده شود. خمير را در قالب ها بريزيد و آنها را در فر به مدت 15 دقيقه بپزيد.
5- پس از سرد شدن، نان ذرت را در فريزر بگذاريد. قبل از مصرف بگذاريد يخ غذا وابرود و سپس نان را در فر به مدت 10 دقيقه گرم کنيد.
[تصویر:  fo1017.jpg]

کوکو کدو حلوایی

مواد لازم :

كدو حلوایی....................................... 2 عدد
سيب‌زميني پخته شده .......................2 عدد
تخم‌مرغ.............................................. 2 عدد
پيازچه خرد شده................................... 4 ساقه
شويد خرد شده...................................... 50 گرم
ماست .................................................يك‌دوم پيمانه
ليموترش ................................................يك عدد
آرد......................................................... 2 قاشق سوپخوري
بيكينگ‌پودر............................................. يك‌دوم قاشق چايخوري
نمك و فلفل .............................................به مقدار لازم


طرز تهيه کوکو کدو حلوایی :

سيب‌زميني و كدو را رنده كرده و آرد، تخم‌مرغ، بيكينگ‌پودر و نمك را به آن اضافه كنيد. نيمي از پيازچه و شويد را به مواد بيفزاييد و مايه كوكو را با قاشق در ظرفي كه قبلا در آن روغن داغ شده است ريخته و كوكو را سرخ كنيد.
براي تهيه سس، ماست و شويد را همراه پيازچه، ليموترش، نمك و فلفل مخلوط كرده و آن را با كوكوي سرخ شده، صرف كنيد.
باسلام . دوستان عزیز. طرز تهیه ی یک نوع نکتار میوه ای خیلی خوشمزه و ساده و در عین حال بسیار مفید به خصوص برای بیماریهای چشمی و بویژه بیماریهای شبکیه رو که شخصأ اثرات آنرا تجربه کرده ام جهت استفاده ی شما عزیزان خدمتتان شرح میدهم. امیدوارم مورد استقبال شما سروران گرامیم قرار گیرد.
مواد لازم.
۱- انبه رسیده یک عدد متوسط پوست کنده و هسته جدا.
۲- یک لیوان انگور شیرین حبه شده. ترجیحأ عسکری.
۳- آب یک عدد لیمو ترش تازه یا آب یک چهارم لیموی بندری (لیموی سنگی).
۴- یک قاشق غذا خوری عسل طبیعی.
۵- یک لیوان آب و چند تکه یخ قالبی کوچک.
همه ی مواد را یکجا در مخوط کن برقی ریخته و چند دقیقه هم بزنید تا کاملأ یکنواخت شود. (چون در نکتارها معمولأ از یخ استفاده میشود باید پارچ مخلوط کن شما شیشه ای باشد زیرا سایر پارچ ها در مقابل ضربات یخ شکننده میباشند) بدین ترتیب نکتارمان آماده شده. روزی دو لیوان با فاصله ی چهار ساعت و بصورت جرعه جرعه به شکلی که یک لیوان نکتار ظرف مدت ۱۵ دقیقه میل شود. نوش جان کنید.
نکته ی مهم اینکه چون عسل حاوی اسید مورچه میباشد. هنگامی که با آب ترکیب میگردد نباید زیاد نگهداری شود زیرا پس از چند ساعت خاصیت خود را از دست داده و ترش میگردد. لذا از نگهداری بیش از چند ساعت آن جدأ خوداری کنید.
صفحه‌ها: 1 2 3