انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران

نسخه‌ی کامل: *استفاده از سلول های بنیادی برای افزایش رشد مجدد قرنیه
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
محققین دانشگاه بوستون با همکاری دانشگاه هاروارد راهی را برای جمع آوری مناسب ترین نوع سلول برای ترمیم قرنیه آسیب دیده کشف کرده اند. آن ها گزارش داده اند که سلول های بنیادی خالص سازی شده می توانند برای بهبود دراز مدت بینایی در موش استفاده شوند. اینک این محققین به دنبال گرفتن موافقت FDA برای استفاده از این تکنیک در مطالعات بالینی هستند. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگارت در ایران" به نقل از بنیان ،کوری قرنیه درواقع یک تیرگی دید یا بینایی است که به دلیل رشد عروق خونی به درون قرنیه صورت می گیرد. این فرایند می تواند به دلیل زخم، عفونت یا بیماری های اتوایمن صورت گیرد که موجب تخریب جمعیتی از سلول های بنیادی می شوند که در ناحیه در پشت قرنیه قرار گرفته اند و آن را لیمبوس می نامند. پیوند سلول های بنیادی لیمبال از چشم آسیب دیده یا یک فرد مرده نتایج امیدوار کننده ای داشته است اما این نتایج ثابت نبوده است.
مطالعات منتشر شده قبلی روی پیوند سلول های اپی تلیالی لیمبال نشان داده است که زمانی که بیش از سه درصد سلول های پیوند شده بنیادی بوده اند، پیوندها موفقیت آمیز بوده اند. بنابراین آن چه مورد نیاز است خالص سازی جمعیت سلول های بنیادی لیمبال است اما متاسفانه تا پیش از این مارکر مشخصی که به این جدا سازی و خالص سازی کمک کند شناسایی نشده بود. اما مارکر بیولوژیک جدیدی که محققین کشف کرده اند پروتئین ABCB5 است که در سطح سلول های بنیادی لیمبال قرار گرفته است. این محققن آنتی بادی را طراحی کرده اند که به این پروتئین در سطح سلول های بنیادی لیمبال متصل می شود و خالص سازی این سلول ها را مقدور می سازد.
محققین سلو لهای بنیادی لیمبال خالص سازی شده را از انسان بالغ به موشی که دارای کوری قرنیه بود پیوند کردند و چک کردند ببینند که آیا این قرنیه تا پنج هفته بعد رشدی داشته است یا خیر. آن ها دریافتند که قرنیه به نظر طبیعی می رسد و دارای ضخامت و بیان پروتئینی مشابه ای همانند قرنیه موش های سالم است. بخش جالب این مطالعه این است که شواهد بسیاری وجود دارد که این سلول های بنیادی بالغ بوده اند که در ترمیم بافت مشارکت داشته اند. در گام بعدی محققین سعی بر این دارند که بتوانند این سلول های بنیادی لیمبال را تکثیر کرده و بتوانند تنها از یک اهدا کننده مقادیر سلولی کافی برای پیوند به چندین بیمار بدست آورند. این محققین حتی با کمپانی های داروسازی برای تولید مقادیر انبوه و تجاری ا زآنتی بادیABCB5 برای انسان به توافق رسیده اند. به نظر می رسد این یافته ها احیا سطح قرنیه و در نتیجه بینایی را آسان تر می سازد و مثال خوبی از مطالعات پایه ای است که به صورت کاربردی در آمده اند.