انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
: تولید اولین همبرگر آزمایشگاهی با استفاده از سلول های بنیادی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: : تولید اولین همبرگر آزمایشگاهی با استفاده از سلول های بنیادی (/showthread.php?tid=4508)



: تولید اولین همبرگر آزمایشگاهی با استفاده از سلول های بنیادی - صدف - 1394 / 10 / 20

محققین دانشگاه ماستریخت ادعا کرده اند که توانسته اند اولین همبرگر آزمایشگاهی را تولید کنند.به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران" به نقل ازStem-cells-news، این محققین هلندی پیش از این توانسته بودند که گوشت مصنوعی را در آزمایشگاه تولید کنند و بعد از این موفقیت سعی کرده اند که بتوانند با تولید نوارهای گوشتی از سلول های بنیادی، اولین همبرگر آزمایشگاهی را مشابه همبرگر واقعی تولید کنند. محصول نهایی این مطالعه نزدیک به 220000 پوند هزینه بر می دارد. پیش از این پروفسور پست و همکارانش توانسته بودند با استفاده از سلول های گاو و سرم گوساله تولید همبرگر مصنوعی را یک گام به واقعیت نزدیک کنند. محققین می گویند که می توان با استخراج سلول های بنیادی زنده از گاوها و رشد و تکثیر آن ها در آزمایشگاه موفق به تولید همبرگرهای آزمایشگاهی شد و در این میان نیاز به سلاخی گاو ها نیز نیست. از طرف دیگر زمانی که چنین برنامه ای در مقیاس کلان انجام گیرد از یک جانور می توان میلیون ها برابر حالت طبیعی گوشت بدست آورد. محققین می گویند برای تولید چنین همبرگرهایی نیاز به 3000 نوار بافت عضلانی نیاز است که هر کدام سه سانتی متر طول و یک و نیم سانتی متر عرض دارند و ضخامت آن ها نیز حدود نیم میلی متر است. برای تولید این نوارها شش هفته زمان لازم است. این گوشت با بیش از 200 نوار بافت چربی که آن ها هم به روش مشابه تولید می شود آمیخته می شود تا یک همبرگر تولید شود. برای تولید گوشت، سلول های بنیادی درون یک سوپ از سروم و مواد غذایی مشتق ا زجنین گاو کشت داده می شود و این به آن ها اجازه می دهد که رشد کرده و سلول های عضلانی را تولید کنند که می توانند تا 30 بار تکثیر شوند. این نوارهای گوشتی می توانند شبیه سلول های عضلانی واقعی انقباض داشته باشند. این همبرگر مصنوعی مزه ای شبیه گوشت واقعی دارد و اگرچه دارای فیبرهای واقعی و تقریبا صورتی رنگ است اما محققین انتظار دارند که بزودی بتوانند نوارهای گوشتی با رنگ واقعی تری تولید کنند.