انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
:شرکت اسپیرینگ ویژن به سرمایه لازم برای توسعه ژن درمانی در اتحادیه اروپا دست یافت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: :شرکت اسپیرینگ ویژن به سرمایه لازم برای توسعه ژن درمانی در اتحادیه اروپا دست یافت (/showthread.php?tid=5722)



:شرکت اسپیرینگ ویژن به سرمایه لازم برای توسعه ژن درمانی در اتحادیه اروپا دست یافت - محسن سروش - 1398 / 5 / 10

شرکت اسپیرینگ ویژن به سرمایه لازم برای توسعه ژن درمانی در اتحادیه اروپا دست یافت.به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی شبکیه(آرپی،لبرواشتارگات)درایران"به لقل ازبنیاذمبارزه بانابینایی، آزمایشات بالینی درمانی برای محافظت از گیرنده‌های نوری مخروطی در اروپا و آمریکا برای عرضه در سال ۲۰۲۰ طراحی شده‌اند. اسپیرینگ ویژن یک شرکت بیوتکنولوژی فرانسوی است که در حال توسعه درمانی برای بیماریهای تحلیل رفتگی شبکیه چون رتینیت پیگمنتوزا(آرپی)که اخیراً به دو و نیم میلیون یورو سرمایه از طرف شورای نوآوری اروپا دست یافت. اینگونه بودجه‌ها برای حمایت از فعالیتهای تحقیقاتی نوآور برای شرکت های کوچک تا متوسط از طرف اتحادیه اروپا تخصیص داده شده‌اند بودجه موجب تسریع در آزمایشات بالینی و همچنین توسعه مقررات مربوط به اژانس پزشکی اروپا که همان FDA اروپا می باشد و در این مورد برای شرکت اسپیرینگ ویژن جهت تولید محصول ژن درمانی برای محافظت از سلولهای گیرنده‌های نوری مخروطی شکل تخصیص داده شده‌ است.
ژن تراپی اسپیرینگ ویژن منجر به تولید یک پروتئین یا فاکتور مشتق از سلول های میله‌ای که موجب افزایش عمر سلول های مخروطی میشوند، شده است. بنیانگذاران شرکت اسپیرینگ ویژن دکتر خوزه ساحل و تیری ولارد، این فاکتور را کشف کردند. دانشمندان این شرکت در آزمایشهای آزمایشگاهی ثابت کرده‌اند که این فاکتور تحلیل سلولهای مخروطی را آهسته کرده و بالنتیجه باعث افزایش دید مرکزی و رنگی و همچنین باعث قابلیت خواندن رانندگی و تشخیص چهره ها شده. این پروتئین به طور طبیعی به وسیله سلولهای میله‌ای که دید شب و اطراف را ایجاد می‌کنند ترشح میشود.
بیماری آرپی یک عارضه ژنتیکی می‌باشد که حدود ۲ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا کرده است. بیماری آرپی ابتداً به سلول‌های میله‌ای آسیب می‌رساند ولی سپس این آسیب به تخریب سلول‌های بینایی و نهایتاً منجر به آسیب به سلولهای مخروطی می‌ گردد. دکتر یرکسا میگوید: در حال حاضر هیچ درمانی برای آن وجود ندارد. این بیماری در سنین کودکی تشخیص داده شده و منجر به پیشرفت به سنین قانونی و حتی نابینایی کامل در افراد بالغ تر می‌شود. دانشمندان حدودا ۸۰ ژن که هر کدام در هنگام موتاسیون باعث آرپی می‌شوند را تشخیص داده‌اند. برخلاف درمان جایگزینی که ژنهای موتاسیون شده اختصاصی را هدف‌گیری میکند، این فاکتور از هر گونه ژن مستقل است. معنای آن این است که این فاکتور می‌تواند طیف وسیعی از بیماران آرپی را معالجه کند./
گردآورنده ومترجم:
محسن سروش/