1394 / 2 / 20، 09:39 صبح
افراد مبتلا به دیابت نوع دو به سختی قند خون را به ویژه بعد از یک وعده غذایی تنظیم می کنند. محققین در دانشگاه میسوری دریافته اند که افراد مبتلا به دیابت نوع دو می توانند با خوردن پروتئین بیشتر در صبحانه شان به کاهش پیک گلوکز در صبحانه و ناهارشان کمک کنند.به گزارش " انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل ازsciencedaily، اغلب افراد تصور می کنند که پاسخ آن ها به گلوکز از یک وعده غذایی به وعده غذایی دیگر مشابه است، اما واقعا این گونه نیست. برای مثال ما می دانیم که چیزی که ما می خوریم و زمانی که ما می خوریم ایجادتفاوت می کند و اگر افراد از خوردن صبحانه صرفه نظر کنند، پاسخ آن ها به گلوکز در زمان ناهار بسیار زیاد خواهد بود. در این مطالعه محققین دریافته اند که کسانی که صبحانه می خورند پاسخ گلوکزی مناسبی بعد از خوردن ناهار خواهند داشت. این محققین سطوح گلوکز، انسولین و چندین هورمون گوارشی دیگر را در بیماران دیابتی نوع دو را بعد از صبحانه و ناهار مونیتور کردند. شرکت کنندگان در این مطالعه یا صبحانه پروتئین بالا یا صبحانه با کربوهیدرات فراوان خوردند، این در حالی بود که در وعده ناهار مقادیر استانداردی پروتئین و کربوهیدرات مصرف کردند. نتایج نشان داد که خوردن پروتئین بیشتر در صبحانه موجب پایین آوردن سطوح گلوکز بعد از وعده غذایی می شود. سطح انسولین به میزان اندکی بعد از ناهار افزایش پیدا می کند که نشان دهنده این است که بدن افراد برای تنظیم سطوح قند خون به درستی عمل می کند. اولین وعده غذایی روزانه در کنترل گلایسمی در وعده های بعدی حیاتی است و بنابراین واقعا فرد را برای بقیه روز آماده می کند. خوردن صبحانه سلول ها را ترغیب می کند که غلظت انسولین را برای وعده بعدی افزایش دهد که این امر خوب است زیرا نشان می دهد که بدن با سعی در تنظیم سطح گلوکز بدرستی عمل می کند. با این حال این برای افراد دیابتی نوع دو مهم است که بدانند که غذاهای مختلف به طور متفاوتی روی آن ها اثر می گذارند و بهتر است که آن ها سطوح گلوکز خود را متعادل نگه دارند. البته وعده ها غذایی ابتدایی می توانند روی فعالیت فیزیکی فرد در روز نیز تاثیر گذار باشند. این محققین پیشنهاد می کنند که مصرف 25 تا 30 گرم پروتئین در صبحانه برای فرد مناسب است. این میزان مورد تایید FDA نیز می باشد.