انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11)
+--- موضوع: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی (/showthread.php?tid=1815)



میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 9

گلگلگل
گلگل
گل
مقدمه
بسم الله الرحمن الرحیم
هر مطلب با ذکر حدیثی از پیامبر اکرم (ص) و یا ائمه اطهار (ع) زینت بخشیده
شود و تذکر داده شود که دین مسلمین یعنی اسلام از تمامی ادیان دیگر کامل تر است وبراي همه نیازهاي بشر چاره اي بیان
کرده است که ازجمله آنها معرفی خوراکی هاي سالم و راه هاي درمان با آنها است؛
هر نوع مواد معدنی را که بدن انسان به آن نیاز دارد می توان در میوه ها جستجو کرد که از جمله آن مواد معدنی می توان به
موارد زیر اشاره کرد:
آهن: (دردرمان کم خونی)، آهک(غذارسانی به استخوان ها، درمان بیماري هاي سل، سرطان ، ورم و عفونت غده ها) ، ارسنیک
:(به بدن نیرو می دهد واز سل پیش گیري می کند) ، فسفر :(موردنیاز مغز، ضد بیماري هاي عصبی، رشد وافزایش
سلول) ،قند(به عضلات نیرو می دهد)،سیلیس:(رگ ها و استخوان ها را محکم می کند وجریان خون را فعال می کند)،منیزیم
:(معده و روده ها را فعال می کند، اعصاب را تنظیم ،هضم را آسان و از سرطان جلوگیري می کند)،
پتاسیم: (قلب را تقویت، ادرار را زیاد و از رماتیسم و نقرس پیش گیري می کند)، گوگرد: (خون را تصفیه و ضدعفونی ، عفونت
هاي داخلی وبیماریهاي پوستی را درمان می کند) ،ید( ادرارآور است، نقرس ورماتیسم را درمان وترشح هاي غده ها را تنظیم می
کند.)
گلگلگل
گلگل
گل



گلپوست نکندن میوه هاگل
گلگل
گل
گلگل
لازم است بگوییم که پوست میوه ها نیز داراي خواص و فوایدي است که انسان می تواند از آنها بهره مند شود.
مثلاً در مورد پوست سیب، پرتقال،هلو ودیگر میوه ها بسیار سفارش شده است ، چرا که داراي ویتامین ها ومواد موردنیاز بدن می
باشد.
امام صادق (ع) درباره احوال پدر گرامیشان می فرماید:
حضرت پوست کندن میوه را مکروه می دانست.
همچنین حضرت درباب شستن میوه می فرماید:
براي هر میوه اي سمومی است وقتی به دست شما رسید، آن را باآب شستشو دهید یا در آب فرو برید.
گلگلگلگلگل


گلگلگلگل
میوه هاي بهشتی
دردین اسلام براي بعضی از میوه ها ارزش ویژه اي درنظرگرفته شده است و آنها را از میوه هاي بهشتی نامیده اند.
امام صادق(ع) درباره میوه هاي بهشتی می فرماید:
پنج میوه از میوه هاي بهشتی در دنیا است ، انار ،سیب ،به ، انگور ،خرما. بعضی از این میوه ها به همراه انجیر و زیتون در قرآن
کریم نیز نام برده شده اند.
گلگلگلگل


مسواك
اسلام در همه مراحل به بهداشت انسان اهمیت داده است که از جمله آنها می توان به بهداشت دهان و دندان اشاره کرد.
پیامبراکرم (ص) در مورد اهمیت مسواك می فرماید:
اگر براي امتم دشوار نبود، با هر نماز، به مسواك کردن امر می کردم.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
هرکس از مسواك وخلال استفاده نماید، از درد کشیدن دندان در امان خواهد بود.
امام صادق(ع) درباره فایده هاي مسواك کردن می فرماید:مسواك
اسلام در همه مراحل به بهداشت انسان اهمیت داده است که از جمله آنها می توان به بهداشت دهان و دندان اشاره کرد.
پیامبراکرم (ص) در مورد اهمیت مسواك می فرماید:
اگر براي امتم دشوار نبود، با هر نماز، به مسواك کردن امر می کردم.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
هرکس از مسواك وخلال استفاده نماید، از درد کشیدن دندان در امان خواهد بود.
امام صادق(ع) درباره فایده هاي مسواك کردن می فرماید:
درمسواك کردن دوازده فایده است:
مسواك کردن، از سنت پیامبر است ؛ دهان را پاك می کند؛ نور چشم را جلا می دهد؛ خداوند راضی می کند؛ دندان ها را سفید
می کند؛ از خراب شدن دندان جلوگیري می کند؛ لثه را محکم می کند؛ اشتها را زیاد می کند؛ بلغم را از بین می برد؛ حافظه را
زیاد می کند؛ حسنه هاي انسان را زیاد می کند؛ ملائکه را نیز خوشحال می کند.
این خواص و روایاتی که براي آنها بیان می شود، قطره اي از دریایی بی کران است که براي توجه و ترقیب بیشتر براي یافتن
قطره اي دیگر بیان می شود.
درمسواك کردن دوازده فایده است:
مسواك کردن، از سنت پیامبر است ؛ دهان را پاك می کند؛ نور چشم را جلا می دهد؛ خداوند راضی می کند؛ دندان ها را سفید
می کند؛ از خراب شدن دندان جلوگیري می کند؛ لثه را محکم می کند؛ اشتها را زیاد می کند؛ بلغم را از بین می برد؛ حافظه را
زیاد می کند؛ حسنه هاي انسان را زیاد می کند؛ ملائکه را نیز خوشحال می کند.
این خواص و روایاتی که براي آنها بیان می شود، قطره اي از دریایی بی کران است که براي توجه و ترقیب بیشتر براي یافتن
قطره اي دیگر بیان می شود.


گلانارگل
پیامبر اکرم (ص) در مورد انار می فرماید:
هرکس انار بخورد، خداوند قلبش را نورانی می فرماید و وسوسه شیطان را چهار روز از او دور می دارد.
حضرت در جاي دیگر دراین باره می فرماید:
هرکس اناري را بخورد تا تمام شود، خداوند قلبش را چهل روز نورانی می فرماید.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
انار با پوست بخورید، چرا که شکم را پیراسته می کند.
شخصی به نام صعصعه، هنگامی که نصف اناري نزد امیر مومنان حضرت علی (ع) بود، خدمت ایشان رسید؛ حضرت مقداري از آن
را به او داد و فرمود:
آن را با پوست بخور، چرا که زردي دندان را زایل ، بوي بد دهان را برطرف و غم و غصه را نابود می کند.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
به کودکان خود انار بخورانید، چرا که زبان آنها را زودتر به صحبت باز می نماید.
امام صادق(ع) می فرماید:
شما رابه انار سفارش می کنم، چرا که گرسنه آن را نمی خورد مگر آن که سیر شود وسیر نمی خورد مگر آن که اشتهایش زیاد
می شود.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
به فرزندان خود انار بخورانید، چرا که جوانی را سرعت می بخشد.
انار میوه سرد و تر است و پوست آن سرد و خشک است و بسیار قابض هستند.
انار داراي بسیاري از ویتامین ها است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
٦
,C3,B2,B1B
از املاح موجود در انار، می توان به:
آهن ،پتاسیم ، کلسیم و سدیم اشاره کرد.
انار فایده هاي درمانی بسیاري دارد که از جمله آنها موارد زیر است:
انار شیرین ادرار آور است و براي دفع اوره و کلسترول مفید است.
انار شیرین کبد و کلیه را تقویت می کند و در تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی را ایفا می کند. انار شیرین براي
درمان یرقان مفید است. نه تنها خون را تصفیه می کند بلکه خون ساز نیز هست و فشار خون را کاهش می دهد.
رنگ صورت را شاداب، گرفتگی صدا را باز و غم و غصه را برطرف می کند.
بر وزن می افزاید. ترشح صفرا را زیاد می کند و یبوست را درمان می کند.
انار درمان ضعف اعصاب است و به بدن نیرو می بخشد.
از فواید این میوه بهشتی می توان به اشتهاآور بودن آن اشاره کرد. آب انار اسهال را از بین می برد،معده و روده ها را پاك می
کند. قلب و معده را تقویت می کند و دماي بدن را پایین می آورد. سوء هاضمه را درمان و غذا را هضم می کند. انار قندهاي زاید
را دفع می کند. ازگل ، پوست ، برگ درخت انار و همچنین دانه هاي آن استفاده هاي دارویی می شود.
گلگلگل
گلگل
گلگلگل



RE: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای سلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 9

گلگل طالبیگلگل
طالبی نیز از میوه هاي خنک است
,C6,B5,B3,B2,B1A,B : طالبی داراي ویتامین هایی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد
از املاح معدنی طالبی نیز می توان به این موارد اشاره کرد: اسید فولیک، پتاسیم، فیبر، منیزیم و ید.
از فواید درمانی طالبی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
طالبی اشتها را افزایش و تشنگی را از بین می برد.
در بهبود بینایی و حفظ سلامت، شفافیت و لطافت پوست نقش بسزایی دارد.
از این میوه تابستانی می توان براي افزایش وزن کودکان و درمان لاغري استفاده کرد.
یکی از راه هاي پیشگیري و درمان آسم و حملات تنفسی را می توان استفاده از طالبی دانست.
علاوه بر فایده هاي بیان شده، طالبی نه تنها کلسترول خون را کاهش می دهد، بلکه از ابتلا به بیماري هاي قلبی وعروقی به
مقدار چشمگیري جلوگیري می نماید.
طالبی در درمان کم خونی نیز نقش قابل توجهی دارد و مانع از ابتلا سالمندان به آب مروارید می شود.
طالبی ادرار آور است وبه کسانی که از بیماریهاي بواسیر، یبوست، سل ریوي ،نقرس و روماتیسم رنج میبرند کمک فراوانی میکند.
گلگل
گل
[/align]


گللیمو ترشگل

لیمو ترش نیز همانند سایر میوه ها داراي ویتامین هاي بسیاري است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
,PP3,B2,B1A,C,B
مواد معدنی موجود در لیمو ترش عبارت است از: آهن ،سیلیس ، فسفر، مس ، منگنز، کلسیم.
لیموترش نیز همانند سایر میوه ها داراي فواید بسیاري است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
لیموترش دندان ها را سفید می کند.
بوي لیموترش انسان را شاداب نموده ، احساس نیرومندي را در او افزایش داده، روح را آرام و موجب تجدید قواي مغز نیز میشود.
لیموترش نه تنها سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند بلکه ضد عفونی کننده نیز می باشد.
آب لیمو کم خونی و غلظت خون را نابود می نماید.
در درمان سردرد، گلودرد، کاهش تب و سرماخوردگی تاثیرهاي بسزایی دارد.
سرگیجه و دل شوره را نیز آرام می نماید.
علاوه بر آن چه گفته شد، حافظه را تقویت، خونریزي لثه و اختلال هاي هاضمه اي را درمان نموده و پوست را لطیف می سازد.
یکی دیگر از راه هاي درمان چاقی خوردن لیموترش است.
آب لیمو، چشم ها را درخشان و پوست را شاداب می نماید، چین و چروك صورت را از بین می برد.
شستن سر با آب لیمو، شوره و خارش سر را از بین برده ، پوست سر را تقویت و موها را درخشان و شاداب می نماید.
نور چشم را زیاد و موهاي سر را تقویت می نماید.
عطر پوست لیمو اثر ضدعفونی دارد.
میکروب هایی چون دیفتري را نابود می نماید.
گلگلگلگل
به
پیامبراکرم (ص) می فرماید:
به بخورید و بین خود هدیه بدهید، چرا که آن ، چشم را جلا می دهد، دوستی را در قلب می رویاند، وبه زن هاي حامله خود
بدهید تا فرزندان شما نیکو شود.
امیرمومنان حضرت علی (ع) درباره فایده هاي به می فرماید:
به بخورید چرا که قلب ضعیف را نیرو می بخشد،پاك کننده معده و روشن کننده قلب است و آدم ترسو را شجاع می نماید.
امام صادق(ع) می فرماید:
به ، معده را نیکو و قلب را محکم می سازد و خداوند پیامبري را مبعوث نفرمود مگر آن که از به خورد.
به شیرین گرم وتر است و به ترش سرد و خشک است.
را در بردارد. ,C3,B2,B1A,B به ویتامین هایی نظیر
همچنین داراي املاح معدنی بسیاري است که از جمله آنها: آهن ، آهک، پتاسیم، سدیم ، فسفر و کلسیم است.
از فایده هاي قابل درمانی به می توان به موارد زیر اشاره کرد:
به علاوه بر آن که اشتهاآور است به تقویت معده و کبد کمک می کند.
همچنین دل پیچه ، خونریزي لثه و دهان را درمان می کند.
به قلب را تقویت می کند ،سینه را نرم می نماید، معده و دستگاه هاضمه را تقویت کرده و به هضم غذا نیز کمک می کند.
براي چشم بسیار مفید است.
خون ریزي را متوقف می کند، اثر مفیدي روي بواسیر دارد.
نه تنها قابض است بلکه ادرار آور نیز هست.
به ترش استفراغ را متوقف کرده وبراي تنگی نفس نیز مفید است.
خون ریزي از رحم را متوقف کرده و اسهال به خصوص اسهال خونی را درمان می کند.
به دانه براي درمان جراحات گلو، سرفه، تورم هاي داخلی ، خشکی زبان و دهان مفید است.
براي بهبود ترك پوست دست ، پا ولب به دانه را روي موضع قرار دهید.
لعاب به دانه را روي زخم و سوختگی ها گذاشته تا زودتر بهبود یابد.
به دانه ضد تب است و آفتاب سوختگی را با مالیدن روي پوست درمان کنید.
جویدن به دانه براي تقویت نیروي جنسی مفید است.
جوشانده برگ درخت به ، ورم چشم را بهبود می بخشد.
دم کرده گل و شکوفه به ، مقوي معده است.
سرفه کودکان را برطرف می نماید.
سردرد را بهبود می بخشد.
سینه را صاف و تقویت می نماید.
١١
براي درمان بی خوابی و یا بد خوابی، دم کرده گل را به همراه آب بهار نارنج قبل از خواب بنوشید.



پاسخ: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای سلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 10

گلگلخرماگلگل
خرما میوه اي گرم است.
پیامبر اکرم (ص) دربیان فایده هاي خرما می فرماید:
در خرما نه فایده است:
از شیطان جلوگیري می کند، پشت را قوي می کند، قوه باه را زیاد می کند، شنوایی و بینایی را قوت می بخشد، انسان را به خدا
نزدیک و از شیطان دور می نماید، غذا را هضم می کند ، دردها را نابود و دهان را خوشبو می نماید.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
خانه اي که درآن خرما نباشد ، اهل آن گرسنه اند.
پیامبر اکرم (ص) خطاب به زن حامله ، در بیان فایده خرما می فرماید:
در ماه آخر بارداري، خرما بخورد تا کودکش بردبار و پاکیزه شود.
١٦
,C,PP2,B1A,B : خرما سرشار از انرژي و ویتامین است که از جمله ویتامین هاي آن می توان به موارد زیر اشاره کرد
خرما داراي املاح بسیاري است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن ،پتاسیم ،فسفر، سدیم،کلسیم، مس، منیزیم ، کلر و گوگرد.
خرما درمان بسیاري از بیماري ها است که در روایت هاي بسیاري به فایده هاي خوردن آن اشاره شده است.
خرما استخوان ها را پایدار و محکم می نماید، باعث تقویت اعصاب شده و خستگی را برطرف می نماید، قوه بینایی و شنوایی را
قوت بخشیده، زخم معده را درمان می نماید، گرسنه را سیر و سرما را برطرف می نماید.
همچنین زکام را درمان و اشتها را تحریک می نماید.
خرما میوه اي است که از فلج اطفال، سرطان گلودرد و بیماري هاي ریوي جلوگیري می کند.
منیزیم را براي مغز سالمندان جذب می کند، قوه باه را تقویت می کند، هضم و جذب غذا را آسان می نماید، خون را تصفیه می
کند. علاوه برآن که از جمع شدن چربی جلوگیري می کند ،حرارت لازم بدن را نیز تأمین می نماید.

گلگلهویجگلگل
هویج نیزازجمله میوه هاي خنک است.
اشاره کرد. D،A,B,C از جمله ویتامین هاي هویج می توان به
از املاح معدنی هویج می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آهن ،پتاسیم، سدیم، فسفر، مس ، منیزیم، منگنز، کلسیم، گوگرد.
هویج نیز داراي فواید درمانی فراوانی است که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از مهمترین آثار هویج می توان به تقویت بینایی اشاره کرد.
هویچ در پیشگیري از پوسیدگی و کرم خوردگی دندان ها نیز تاثیر قابل توجهی دارد.
هویج در افزایش هموگلوبین و گلبول هاي قرمز خون تلاش فراوانی نموده، کلسترول خون را کاهش ،خون را تصفیه و از بیماري
هاي قلبی پیشگیري می نماید.
هویج اشتها را نیز تحریک کرده وانرژي از دست رفته بدن را تامین می نماید؛ در سوخت وساز بدن نیز سهم بسزایی دارد.
هویج کبد را شستشو داده و بیماري هاي پوستی ناشی از اختلال هاي کبدي را درمان می نماید.
تب را کاهش می دهد.
از ابتلا به دیابت جلوگیري می کند.
هویج از ابتلا به بیماري هاي کبدي ، صفرایی و سنگ کلیه جلوگیري می نماید و در درمان قونج و آپاندیس بسیار مفید است.
براي درمان چاقی و کاهش وزن، همه روزه هویج همراه غذا بخورید و براي درمان لاغري و افزایش وزن ، آب هویج را به همراه
صبحانه بخورید.
هویج در درمان بیماري هایی چون نفخ و زخم معده، عفونت هاي روده اي ، سل ، ذات الریه ودردهاي برگرفته از آرتروز و نقرس
خود نمایی می کنند.
در نهایت نیز هویج پوست را نرم وشاداب کرده و از پیري و چین و چروك پوست پیشگیري می کند.
٣٤
براي تنگی نفس مفید و درد سینه وگلو را تسکین می دهد.
لوزالمعده راتقویت، دردهاي معده را تسکین و سوء هاضمه را درمان می نماید.
هویج سینه را نرم ، پوست را ترمیم و بیماري هایی نظیر آسم ، بواسیر، زردي، سل ،یبوست و یرقان را بهبود می بخشد.
آب هویج براي قلب مفید است و اعصاب را آرام می نماید.
گلفرشتهگلفرشتهگل




پاسخ: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای سلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 10

گلگلشلغمگلگل
گلامام صادق (ع) فرماید:
هیچ انسانی نیست مگر آن که ریشه جذام دراو وجود دارد، شلغم را در فصلش بخورید تا جذام از شما دور شود.
شلغم داراي طبیعتی گرم وتر است.
,C3,B2,B1A,B : شلغم داراي بسیاري از ویتامین است که از جمله آنها موارد زیر است
مواد معدنی شلغم را می توان به مواد زیر اشاره کرد: آهن، ارسنیک ، پتاسیم، روبیدیم، سدیم ، فسفر، کلسیم ، گوگرد و ید.
از فایده هاي درمانی شلغم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
قبل ار هر چیز بهتر است بدانید شلغم خام، خواصش بیشتر از پخته شده آن است؛ البته این در صورتی است که معده شما را
ناراحت نکند.
شلغم اشتها را تحریک ، نور چشم و قوه بینایی را افزایش داده و شب کوري را درمان می نماید. شلغم معده را ضدعفونی می کند
وناشتا خوردن آن براي پهلو وسینه مفید است. در درمان و پیشگیري از زکام، سرماخوردگی، سنگ هاي کلیه، مثانه و کبد مفید و
سردي را می برد. سرفه را برطرف ، سینه، معده و روده را نرم می نماید. نه تنها خون ساز است و کم خونی را درمان می نماید،
بلکه فشار خون را تنظیم، حافظه را تقویت و موجب رشد و استحکام استخوان ها می شود. شلغم براي رشد ونمو استخوان مفید
است. شلغم ضعف جنسی را برطرف ورحم را پرورش می دهد و نوزاد مادري که در دوران بارداري شلغم خورده است، به آسانی
دندان در می آورد، استخوان هایش زود محکم می شود و زودتر راه می رود، سخن می گوید و در مقابل بیماري ها مقاومت
بیشتري خواهد داشت.
شلغم، غذاي مغز، اعصاب ، موها، خون وپوست است و اعصاب را نیرو میبخشد و دردرمان بسیاري از بیماریهاي پوستی موثر است.
خوردن شلغم یکی از راه هاي پیشگیري از بیماري هاي تنفسی است.
شلغم از جذام جلوگیري کرده وبه همراه گوشت شهوت را افزایش می دهد. آب شلغم قند خون را کاهش می دهد؛ قرقره کردن
آن گلو درد را تسکین می دهد، همچنین جوش صورت را درمان می نماید.



پاسخ: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 12


گلگلگل
گلگل
گل

عسل

عسل تنها غذایی است که خداوند متعال در قرآن کریم در مورد آن می فرماید: فیه شفاء للناس .
امیر مومنان علی (ع) درباره عسل می فرماید:
هیچ چیز مانند عسل، شفاي بیمار نخواهد بود.
امام رضا (ع) در مورد درمان زکام می فرماید:
هرکس می خواهد در زمستان گرفتار زکام نشود، هر روز سه لقمه عسل به همراه موم بخورد.
می باشد. a,b,c,d,e,k عسل داراي ویتامین هایی از جمله
همچنین انواع مواد معدنی از جمله : پتاسیم ، کلسیم ، آهن ، فسفر ، منیزیم،
ید و منگنز ،روي ، مس ،سدیم و انواع اسیدها در عسل وجود دارد.
در عسل تمام ویتامین ها و فلزاتی که مورد نیاز بدن است وجود دارد.
آیا می دانستید عسل غذایی است که اگر سال ها بماند، فاسد نمی شود؟
عسل بیماري هایی چون کم خونی را درمان می کند.
همچنین درمان بیماري هایی نظیر بیماري ریه و پوکی استخوان است.
از خاصیت هاي عسل به تاثیر باور نکردنی آن در رشد اعضا ء بدن می توان اشاره کرد.
عسل مجاري ادرار را ضد عفونی می کند.
عسل از موادي تشکیل شده است که در پیش گیري و درمان روماتیسم تاثیر بسزایی دارد.
٢٤
قندي که در عسل وجود دارد، قلب را تقویت می کند و فشارخون را درمان می کند؛ همچنین براي کبد مفید است و بیماري
هاي کبدي را درمان می کند. عسل مرض هاي ریه، زخم معده و روده اثنی عشر را درمان می کند.
گلفرشتهگلفرشتهگل



RE: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - ملیحه - 1393 / 7 / 13

گلجشنگل
خواص بعضی از خوراکی هایی که در قران و احادیث به آن اشاره شده است
لطفا تا آخر مطالب را مطالعه کنید تامل برانگیز است

نام قرآنی: زیتون

*اشارات قرآنی

1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، و از آن نبات ساقه ای سبز و از آن دانه هایی بر یکدیگر چیده و نیز از جوانه های نخل خوشه هایی سر فرو هشته پدید آوردیم، و نیز بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنها که ایمان می آورند. (انعام / 99)(

2ـ و اوست که باغ هایی آفرید نیازمند به داربست و بی نیاز از داربست، و درخت خرما و کشتزار با طعم های گوناگون، و زیتون و انار، همانند، در عین حال ناهمانند. چون ثمره آورند از آنها بخورید و در روز درو، حق آن را نیز بپردازید و اسراف مکنید که خدا اسراف کاران را دوست ندارد. (انعام / 141)

3ـ و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخل ها و تاکستان ها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند. (نحل / 11)

4ـ و درختی است که در طور می روید. روغن می دهد و آن روغن برای خورندگان نان خورشی است. (مؤمنون / 20

5ـ از روغن درخت پر برکت زیتون که نه خاوری است و نه باختری افروخته باشد. روغنش روشنی بخشد هر چند آتش بدان نرسیده باشد.

6ـ و زیتون و نخل (عبس / 29

7ـ سوگند به انجیر و زیتون (تین / 1

پیشینه درخت زیتون

نام علمی زیتون «الیا یوروپیا» است و در سرتاسر منطقه مدیترانه ای کاشته می شود. اما مرکز عمده تولید آن اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، تونس و مراکش می باشد. زادگاه اصلی این درخت احتمالاً فنیقیه بوده که در حدود سال 2000 قبل از میلاد در این ناحیه کاشته می شده است

موارد مصرف زیتون

هر درخت زیتون 10 تا 20 کیلوگرم میوه می دهد. گوشت میوه ای زیتون منبعی برای روغنی ماندنی با کیفیتی عالی است که 15% یا بیشتر روغن از آن گرفته می شود. اولین افشره بهترین نوع روغن را دارد که نیازی به تصفیه آن نیست. از تفاله های زیتون در صنعت صابون سازی استفاده می شود. روغن زیتون خوراکی در اروپا خواهان بسیاری دارد و در تهیه سالاد و غیره مصرف می شود. این روغن را می توان در برخی از غذاها به طور خام مصرف کرد. روغن زیتون به دو صورت خوراکی و مالیدنی استفاده می شود. در روایت ها نیز به خوردن زیتون و مالیدن آن به بدن توصیه شده است. روغن زیتون در بعضی از احادیث طعام انبیاء و در بعضی دیگر طعام المسلمین نامیده شد. این خود نشان دهنده آن است که انبیا و مسلمین اهتمام خاصی به روغن زیتون داشته اند و نشان دهنده آن است که دارای فواید زیادی برای سلامتی و تندرستی انسان است. از پیامبر اسلام(ص) نقل شده است: روغن زیتون را تناول کنید و همچنین بدن خود را روغن مالی کنید که با این عمل شیطان 40 روز وارد بدن شما نمی شود. در این روایت شیطان به معنای موجود شرور و ضرر زننده و میکروب تفسیر می شود.

فواید طبی زیتون

زیتون ارزش دارویی زیادی دارد. در صورتی که به صورت خوراکی مصرف شود ماده ای مغذی، آرام بخش و مسهلی ملایم است و زخم معده و اثنی عشر بیمار را بهبود می بخشد. این روغن برای ماساژ دادن نیز مناسب است. رسول خدا(ص) به مردم توصیه می کند که از روغن زیتون برای خوردن و برای ماساژ دادن استفاده کنند زیرا از شجره مبارکه گرفته شده است.
زیتون، کبد را با نشاط می کند و دستگاه گوارش را تقویت می کند، پوست را لطیف، و رشد انسان را قوی، و ضد سموم بدن و تسکین دردهای شکم است، و برای تقویت مو و برای امراض پوستی و تقویت اعصاب و تقویت نور چشم مفید است.

نام قرآنی: خیار

*اشارات قرآنی

1ـ و آن زمان را که گفتید: ای موسی، ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. (بقره / 61)

در قرآن در آیه فوق از خیار به نام «قثا» همراه با عدس، سیر و پیاز نام برده است. اینها سبزی هایی بودند که بنی اسرائیل قبل از خروج از مصر و سرگردانی در صحرای سینا، همراه با پیامبرشان موسی، عادت داشتند که آن را بخورند.

خواص خیار

خیار شامل 90 درصد آب، حدود 3 درصد مواد قندی، کمتر از یک درصد پروتئین و مقدار ناچیز چربی می باشد. خیار سرد و مُدرّ (ادرارآور) است. و ماده ای پر ارزش برای ساختن سالاد است.

نام قرآنی: تین (انجیر)

*اشارات قرآنی

1ـ سوگند به انجیر و زیتون. سوگند به طور مبارک. به این شهر امین که ما آدمی را در نیکوتر اعتدالی بیافریدیم. (سوره تین / 4 ـ 1)

در قرآن مجید فقط یک مرتبه کلمه تین (انجیر) آمده است. اما این یگانه یادآوری، اهمیتی بسیار دارد. خداوند به تین و زیتون، طور سینا و بلد امین (مکه) سوگند یاد می کند و می فرماید آدمی در این دنیا به نیکوترین اعتدالی آفریده شده است. خداوند، از یک طرف به انجیر قسم یاد می کند و از طرف دیگر بحث قوام را مطرح می کند، پس بین انجیر و قوام انسان ارتباطی وجود دارد. دانشمندان بعد از تحقیقات در انجیر، به این نتیجه رسیده اند که انجیر تأثیر مستقیم در قوام و قدرت انسان و سلامتی بدن دارد.

تاریخچه انجیر

انجیر شاید گیاه بومی سوریه و فلسطین و مصر باشد، زیرا نوع خودرو و نوع پرورشی آن در این سرزمین ها دیده می شود. این درخت تنها با وجود حشره ای به نام مگس انجیر میوه می دهد، در صورت نبودن این حشره باروری غیر ممکن است و میوه ای به دست نمی آید. لازم است این حشره به مناطق جدید که کاشت درخت انجیر در آن متداول می شود منتقل گردد و گرنه درخت انجیر ثمر نمی دهد.

فواید انجیر

انجیر ماده ای سرشار از مواد غذایی است و چون الیافی ندارد خوردن آن مخصوصا پس از بهبودی از بیماری های طولانی تجویز می شود. گذشته از حدود شصت درصد مواد قندی موجود در آن، دارای مقدار محسوس جوهر لیمو و اسید مالیک و نمک های کانی نیز می باشد. انجیر غذایی است کامل و به سادگی هضم می شود. از نظر طبی ماده ای است که سنگ کلیه و صفرا را برطرف می کند و در رفع انسداد خفیف کبد و طحال مؤثر است. این میوه برای بهبود بواسیر و نقرس تجویز می شود و برای نارسایی کبد نیز مفید است.

امام رضا(ع) در باره فواید انجیر فرموده اند: انجیر، استخوان ها را محکم و موها را پرپشت و مرض و درد را از بین می برد. حتی احتیاج به دارو نیست.
انجیر که دارای کلسیم و فسفر است برای نیروی فکری و رشد بدن مفید است و پتاسیم آن فعالیت کلیه را فزونی می دهد و آهن در آن، کم خونی را درمان می کند.
انجیر برای اطفال مفید است، چون دارای مواد قندی و ازت خالص و مواد چربی است. جوشاندن انجیر برای درد گلو و سرماخوردگی و سرفه، مفید است همچنین برای اسهال خونی مؤثر.

نام قرآنی: عنب (انگور)

*اشارات قرآنی

1ـ آیا از میان شما کسی هست که دوست داشته باشد که او را بوستانی از خرما و انگور بوده باشد، و هر گونه میوه ای دهد. (بقره / 266)

2ـ و بر روی زمین قطعه هایی است در کنار یکدیگر و باغ های انگور و کشتزارها و نخل هایی که دو تنه از یک ریشه رسته است ... (رعد / 4)

3ـ و با آن برایتان کشتزار و زیتون و نخل ها و تاکستان ها و هر نوع میوه برویاند، در این عبرتی است برای مردمی که می اندیشند. (نحل / 11)

4ـ و از میوه ها و نخل ها و تاک ها شرابی مستی آور و رزقی نیکو به دست می آورید، و خردمندان را در این عبرتی است. (نحل / 67)

5ـ یا تو را بوستانی باشد از درختان خرما و انگور که در خلالش نهرها جاری گردانی. (اسراء / 91)

6ـ بر ایشان داستان دو مرد را بیان کن که به یکی دو تاکستان داده بودیم و بر گرد آنها نخل ها و در میان شان کشتزارها کرده بودیم. (کهف / 32)

7ـ با آن برایتان بوستان هایی از خرما و انگور پدید آوردیم. شما را در آن باغ ها میوه های بسیاری است که از آنها می خوریم. (مؤمنون / 19)

8ـ و در آن باغ هایی از نخل ها و تاک ها پدید آوردیم و چشمه ها را روان ساختیم. (یس / 34)

9ـ پرهیزکاران را جایی است در امان از هر آسیب، بستان ها و تاکستان ها. (نبأ / 31 ـ 32)

10ـ و تاک و سبزی های خوردنی. (عبس / 28)

انگور یکی از لذیذترین میوه هایی است که خداوند برای انسان آفریده است و یازده مرتبه در قرآن مجید نام این میوه آمده است.

تاریخچه کاشت انگور

بعضی از دانشمندان، ارمنستان و آذربایجان را منشأ اصلی این گیاه می دانند. احتمالاً کاشت مو در این ناحیه آغاز شده و از اینجا به ایران، عربستان و مصر گسترش یافته است. نقل شده که کاشت مو قبل از زمان نوح متداول بوده است. از این رو می توان گفت که در بین میوه ها انگور قدمتی بیش از نخل دارد. در تمدن های کهن آفریقا و آسیا به کاشت مو اهمیت بسیار می دادند. بیش از نیمی از محصول انگور جهان در کشورهای اروپایی تولید می شود.

خواص انگور

انگور یکی از بهترین منابع طبیعی گلوکز و فروکتوز است و 20 درصد انگور را این مواد تشکیل می دهند. انگور دارای پتاسیم است و این فلز، فرح بخش است و طپش قلب را که پدیدآورنده غم و اندوه است، درمان می کند. انگور دارای فسفات زیادی است که غذای مغز و اعصاب می باشد. مواد معدنی مانند سدیم، کلسیم و آهن به مقدار زیاد در آن وجود دارد. در صورتی که پروتئین و چربی آن بسیار ناچیز است. انگور دارای ویتامین «پی» است که در جلوگیری از خونریزی های ناشی از بیماری قند بسیار موثر است. بوعلی سینا در باره فواید انگور می نویسد: انگور برای دردهای معده و روده مفید است.
انگور برای کسانی که رژیم غذایی دارند بسیار خوب است. تورم وریدی و تصلب شرائین بدن را به خوبی بهبود می بخشد. شیره تاک برای بیماری های پوستی مفید است. آب انگور برای تب و سرماخوردگی بسیار ثمربخش است. انگور به علت مواد معدنی موجود در آن خاصیتی محرک، هاضم، آرام بخش، اشتهاآور، مبرّد و مدرّ (ادرارآور) دارد. خون را زیاد و تصفیه می کند و ناتوانی عمومی را درمان می کند.کشمش از نظر طبی مفیدتر از انگور است. کشمش برای تب، سرفه، نزله، یرقان و تورم نیمه حاد کبد و طحال نافع است.

استفاده نامطلوب از انگور

البته از انگور استفاده های نامناسب می شود. انگور در سرتاسر جهان مصرف خوراکی دارد، که 80 درصد این محصول برای ساختن شراب به کار می رود! و 7 درصد آن صرف تهیه کشمش و سرکه می شود. آمریکا و کشورهای اروپایی از تولیدکنندگان عمده شراب انگور هستند.
شراب سرچشمه امراض جسمی و همچنین کلیه انحرافات روحی است. لذا خداوند متعال در قرآن می فرماید: ای کسانی که ایمان آورده اید همانا خمر و شراب ... پلیدست و از عمل شیطان است پس اجتناب کنید از شراب، شاید شما رستگار شوید. همچنین در کلام پیامبر اسلام(ص) است که شراب، مادر و ریشه و اساس جنایت ها و زشتی ها است. امراض دستگاه تنفس، بیماری های قلبی و مغزی و عصبی، بیماری های کبد، امراض جلدی و پوستی نتیجه استفاده از شراب است. در روایتی دیگر از پیامبر(ص) آمده است که هر شرابی، تغییردهنده عقل است.

نام قرآنی: فوم (سیر)

*اشارات قرآن

و آن زمان را که گفتید: ای موسی ما بر یک نوع طعام نتوانیم ساخت از پروردگارت بخواه تا برای ما از آنچه از زمین می روید چون سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز برویاند. (بقره / 61)
در زبان عربی سیر را ثوم می نامند اما نام قرآنی آن فوم است. ابوایوب نقل کرده است: پیامبر(ص) روزی خورشی را که محتوی سیر بود تناول نفرمود. از او پرسیدم آیا حرام است؟ ایشان فرمودند: خیر ولی من بوی آن را دوست ندارم.

پیامبر(ص) همچنین فرموده اند: کسانی از شما که سیر را می خورد، تا بوی آن برطرف نشده است به مسجد نیاید.

حضرت علی(ع) فرموده اند: خود را با سیر معالجه کنید که هفتاد مرض را شفا می بخشد.

خواص سیر

سیر را به علت خواص دارویی آن همه می شناسند و به علت فراوانی آن که در دسترس همه قرار دارد آن را به عربی تریاق الفقرا می نامند. سیر برای مداوای امراض مختلف و برای معالجه فشار خون مفید است. گیاهی است گرم، محرک، ضد نفخ، ضد درد استخوان، ضد کرم، مقوی و برای درمان تنگی نفس بسیار مفید است. سیر برای درمان ناراحتی های روده ای به عنوان ماده ای ضد عفونی کننده به کار می رود. سیر برای درمان فلج، نقرس، سیاتیک و امراض پوستی مؤثر است

نام قرآنی: رمّان (انار)

*اشارات قرآنی

1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، از بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار، همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که پدید می آیند و آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنان که ایمان می آورند. (انعام / 99

2ـ و اوست خدایی که باغ هایی آفرید نیازمند به داربست و بی نیاز از داربست، و درخت خرما و کشتزار، با طعم های گوناگون، و زیتون و انار، همانند، و در عین حال نا. چون ثمره آوردند از آنها بخورید و در روز درو حق آن را نیز بپردازید. (انعام / 141

3ـ و آن دو میوه، نخل و انار (رحمن / 68)

در تورات و انجیل هم از این میوه بهشتی نام برده شده است.

تاریخچه انار

زادگاه انار که نام علمی آن پونیکا گرانتوم می باشد، ایران می باشد. بزرگ ترین باغ انار دنیا در ایران (یزد) قرار دارد. بزرگ ترین موزه انار هم با 700 نوع انار متعلق به کشور ایران است. انار میوه ای بسیار لذیذ و آبدار است و از روزگاران بسیار قدیم به عنوان میوه ای خوراکی و هم برای مصارف پزشکی اهمیت بسیار دارد. از گل، برگ، پوست ساقه و ریشه، پوست میوه و دانه و بالاخره عصاره و آب انار استفاده درمانی به عمل می آید. در باغ های معلق بابل درختان انار بسیار خوبی کاشته بودند و در مصر باستان انار را می شناختند. در زمان حضرت موسی انارهای بسیار مرغوب در فلسطین و سوریه و لبنان کاشته می شد.

فواید انار

ارزش انرژی زایی میوه انار 65 درصد است. آب انار به سادگی هضم می شود و شامل 15 درصد مواد قندی است که منبعی سرشار از سدیم است و نیز شامل مقادیر زیادی ویتامین ث، کلسیم و فسفر می باشد. پروتئین و چربی آن بسیار اندک است. انار سرشار از ویتامین های آ، ب، ث، ای و به دلیل وجود ویتامین ب و آهن فراوان در انار، خوردن این میوه برای افراد کم خون بسیار مفید است. انار ماده ای غذایی مطبوع و دارای خواص طبی بسیار مفید است. دارویی مقوی برای قلب است و برای التهاب معده و جلوگیری از درد دل نافع است. آب انار شربتی مبرد و بسیار عالی است و به هنگام اسهال تشنگی را برطرف می کند. در درمان اسهال ساده و اسهال خونی مؤثر است. آب انار برای انواع ناخوشی ها از قبیل کم خونی، یرقان، فشار خون، بواسیر و درد مفاصل، دارویی مفید است. و اگر با عسل خورده شود صفرا را کم می کند. پوست ضخیم انار باعث می شود که این میوه با کیفیت خوبی نگهداری شود. انار را می توان تا شش ماه نگهداری کرد. پوست انار بیش از 20% جوهر مازو دارد و گاهی در صنعت چرم سازی به کار می رود. چرم معروف مراکشی و اسپانیایی در زمان گذشته با پوست انار دباغی می شود

گلمنابع: ــــــــــــــــــــــــــ

1ـ قرآن مجید.

2ـ وسیله الشیعه.

3ـ گیاهان در قرآن، دکتر محمد اقتدار حسین فاروقی، ترجمه احمد نمایی، پژوهش های استان قدس رضوی، مشهد، چ اول، 1374.

4ـ آموزه های تندرستی در قرآن، حسن رضا رضایی، انتشارات عطرآگین، قم، چ اول، 1384.



پاسخ: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 22

گلگلترهگلگل
در احوال امیرالمومنین (ع) است که حضرت تره را به همراه نمک می خورد.
از امام صادق (ع) در مورد فایده تره سوال شد، حضرت فرمودند:
در آن چهار خصلت وجود دارد:
دهان را خوشبو، بادهاي معده را برطرف بواسیر را درمان وکسی که همیشه از آن بخورد ،گرفتار جذام نمی شود.
همچنین حضرت در جاي دیگر می فرماید:
براي هر چیز سروري وجود دارد و سرور سبزیجات تره است.
همچنین حضرت در جاي دیگر در بیان فایده هاي تره می فرماید:
تره بواسیر را درمان، و کسی که برآن مداومت نماید، از جذام در امان خواهد بود.
را یافت. ,C2,B1B تره از خانواده سبزیجات است که درآن می توان ویتامین هایی از قبیل
از املاح معدنی موجود در تره می توان به آهن و کاراتین اشاره نمود.
از فواید درمانی تره می توان به موارد زیر اشاره کرد:
تره اشتها را افزایش می دهد.
رنگ چهره را باز نموده وبر زیبایی و لطافت پوست می افزاید.
تره نه تنها ملین است بلکه ادرار آور نیز هست و غریزه جنسی را هم تحریک می نماید.
تره بواسیر را درمان و معده هاي متعفن را پاك می نماید.
تره بیماري هاي طحال، ترش کردن وسوء هاضمه را برطرف می نماید.
همچنین در درمان چاقی ، تسکین درد مفاصل و نقرس تاثیر قابل توجهی دارد.
آب تره و یا له کردن آن بر روي پوست ، براي درمان کهیر و خارش پوست تأثیر بسزایی دارد.
آب تره خون ریزي بواسیر را نیز قطع می نماید.
جوشانده تره براي درمان ذات الریه و رسوبات ادراري مفید است ؛ فشار خون را کاهش داده و خوردن آن براي معالجه تمام
عفونت ها مفید است.
١٤
سوپ،جوشانده و شربت تره در موارد گرفتگی صدا، زکام ، سرفه و دیگر اختلالات تنفسی تأثیر فراوانی دارد.فرشتهگل



پاسخ: میوه درمانی بابهرگیری از دستورهای اسلامی - فاطمه - 1393 / 7 / 23

گلگل
گل
گلگل

گلاسفنـــــــــــــــــــاجگل
بهترین فصل براي تهیه اسفناج پاییز است. هر چند در فصل هاي دیگر سال نیز در دسترس است.
است را در خود جاي داده است. A.C.E.K اسفناج ویتامین هاي بسیاري که از جمله آنها
از مواد معدنی اسفناج نیز می توان به آهن،کلسیم ومنیزیم اشاره کرد.
٥
اسفناج از سبزي هایی است که فایده هاي درمانی بسیاري دارد که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اسفناج در استحکام استخوان ها نقش بسزایی دارد و آنها را از پوکی حفظ می نماید.
اسفناج قدرت بینایی را تقویت کرده واز بروز بیماري هاي چشمی مانند آب مروارید جلوگیري می نماید.
از اکسیده شدن کلسترول خون جلوگیري می کند که در نتیجه از بسته شدن رگ ها، حمله قلبی سکته جلوگیري می نماید.
فشارخون را نیز کاهش می دهد.
تعداد حمله هاي میگرنی را در بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند،کاهش می دهد.
اسفناج از مغز در برابر استرس و هیجان محافظت می نماید و از کند شدن عملکرد آن جلوگیري می نماید.
معده و روده را تقویت می نماید.
به عنوان عامل ضد سرطان عمل نموده و از بروز بسیاري از سرطان ها جلوگیري می کند که از جمله آنها می توان به موارد زیر
اشاره کرد:
از بروز سرطان هاي سینه و روده بزرگ جلوگیري کرده وسرطان پوست را کاهش می دهد.
تقسیم سلولی سلول هاي سرطانی شکم را کندترمی کند واز تکثیر سلولهاي سرطان پرستات جلوگیري می نماید.
اسفناج ضد التهاب است به این معنی که از آسم ،ورم و التهاب مفاصل پیشگیري و آنها را درمان می نماید.
اسفناج پخته منبع خوبی از آهن است
گلگل
گل
گلگل