انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
ژنتیک عامل اصلی مشکلات بینایی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: آموزش (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=14)
+--- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=15)
+--- موضوع: ژنتیک عامل اصلی مشکلات بینایی (/showthread.php?tid=1899)



ژنتیک عامل اصلی مشکلات بینایی - حسین - 1393 / 7 / 18

ژنتیک عامل اصلی مشکلات بینایی
جمعه ۱۸ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۱مرجع : خبرگزاری فارس
یک چشم‌پزشک با برشمردن ژنتیک به عنوان عامل اصلی و ثابت شده مشکلات دید، گفت: افراد تا قبل از ۱۸ سالگی جراحی اصلاح شماره چشم انجام ندهند.
ژنتیک عامل اصلی مشکلات بینایی
به گزارش افکارنیوز، محسن بهمنی کشکولی چشم‌پزشک نزدیک بینی را یکی از انواع عیوب انکساری بر شمرد و تصریح کرد: عیوب انکساری که به تار دیدن در افراد منجر می‌شود تقریبا به ۳ گروه تقسیم می‌شوند؛ یک گروه به طور خالص انحنای قرنیه و شماره چشمشان در تمام محورهایی که در چشم وجود دارد به طور یکسان یا کم شده است و یا زیاد شده است که خود این گروه به ۲ دسته تقسیم می‌شوند.

وی افزود: دسته اول گروه اول کسانی هستند که قدرت چشمشان افزایش پیدا کرده است که می‌تواند عللی همچون افزایش قطر چشم یا افزایش انحنای قرنیه که به این افراد نزدیک بین گفته می‌شود که در این افراد قدرت چشم افزایش پیدا کرده است با تجویز عدسی و عینک قدرت چشم فرد را کاهش می‌دهیم تا فرد به صورت معمولی دید دور را نیز داشته باشد.

بهمنی خاطرنشان کرد: دسته دوم گروه اول کسانی هستند که قدرت چشمشان به عللی مانند افزایش قطر چشم یا افزایش انحنای قرنیه کاهش پیدا کرده است که به این افراد دوربین گفته می‌شود که در این افراد با اینکه در دوربینی مشکل دارند ولی در نزدیک بینی مشکل بیشتری دارند زیرا افراد به طور طبیعی قدرتی که برای دید نزدیک می‌خواهند باید بیشتر از دید دور باشد.

این چشم‌پزشک افزود: در این افراد باید این توانایی پایین برای دید نزدیک را با دادن عینک و لنزهایی جبران کنیم تا فرد بتواند دور و نزدیک را بهتر ببیند پس گروه اول افرادی هستند که یا قدرت چشم در آن افزایش یافته است و یا کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: گروه دوم افرادی هستند که در چشم که متشکل از بی‌نهایت محور است، در یک محور قوی و در محور دیگر ضعیف است که به این افراد آستیگمات هستند که این افراد باید دیدشان در محوری خاص تقویت شود ضمن اینکه هم دید دور و هم نزدیک در این افراد ضعیف است که برای اصلاح لنزهای مخصوصی استفاده می‌شود که قدرت یک محور را کاهش و محور دیگر را افزایش می‌دهد تا افزایش و کاهش طبیعی چشم را خنثی کند.

بهمنی گفت: گروه سوم عیوب انکساری افرادی هستند که مخلوطی از این موارد را دارد یعنی فردی تمام قدرت چشم افزایش یافته و نزدیک بینی است ولی در یک محور قدرت چشم بیشتر یا کمتر از معمول است یعنی یا آستیگمات و دوربین همزمان یا آستیگمات و نزدیک بین همزمان است.

این چشم‌پزشک خاطرنشان کرد: بنابراین افراد بر اساس قدرت چشم و قدرت‌های محور چشم به ۳ گروه تقسیم شدند که بر اساس نوع دید لنزهای مورد نیاز تجویز می‌شود تا مشکل دید دور و نزدیک به طور کلی حل شود.

وی افزود:برای اصلاح دید این افراد روش‌هایی وجود دارد که سال‌های متمادی به کار رفته است عینک است، یعنی با لنزهایی که ساخته می‌شود و دارای قدرت یکسان در تمام محور و یا قدرت گوناگون در محورها دارد اصلاح دید این ۳ گروه انجام می‌شود.

بهمنی تصریح کرد: دومین راه استفاده از لنزهای تماسی است که این لنزهای تماسی می‌تواند دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم را تا درجات خاصی اصلاح کند که به دو نوع سخت و نرم تقسیم می‌شود؛ لنزهای تماسی نرم کمتر می‌تواند آستیگماتیسم را پوشش دهد و لنزهای تماسی سخت بیش‌تر توانایی اصلاح آستیگماتیسم را دارد.

این چشم‌پزشک گفت: روش سوم استاندارد اصلاح دید روش جراحی است که در این روش از لیزر برای اصلاح دوربینی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم به کار می‌رود که بر اساس مطالعات درمان نزدیک بینی با لیزر بالاترین درصد موفقیت را دارد و در درجه بعد اصلاح دوربینی و در درجه آخر آستیگماتیسم و دوربینی مخروطی درصد موفقیت را دارد.

وی تأکید کرد: به همین دلیل افراد نزدیک بین که بخش عمده ای از جامعه را تشکیل می‌دهند بیشترین سود را از عمل‌های جراحی لیزر می‌برند در صورتیکه افراد دوربین و آستیگمات در صورت جراحی یا درجاتی از مشکلات دید را خواهند داشت و یا اینکه در کل کاندیدای مناسبی نخواهند بود.

بهمنی افزود: جز لیزر راهی برای درمان عیوب انکساری چشم وجود دارد و تمامی روش‌های موجود با عناوین مختلف مانند لازک، لیزیک، PRK پی آر کی، اپیی لیزیک، سنتولیزیک پایه ای جز لیزر اگزایمر است و تفاوت نام‌ها به علت مرحله اول جراحی است نه خود لیزر تراپی یعنی تفاوت در برداشتن،‌تراشیدن یا فلپ تهیه کردن سلول‌های قرنیه است.

این چشم‌پزشک گفت: علت اصلی تمام عیوب انکساری ژنتیک است و موارد اکتسابی هنوز قطعی نشده است با اینکه گفته شده است افرادی که مطالعه می‌کنند، قالی می‌بافند و در کل کارهای نزدیک بینی انجام می‌دهند نزدیک بین خواهند شد که هنوز ثابت نشده است.

وی تأکید کرد: مستند نیست که آیا این افراد از ابتدا نزدیک بین بوده‌اند و سپس کار مورد نظر را انتخاب کرده‌اند یا اینکه به علت انجام این کار نزدیک بین شده‌اند ولی عمده چیزی که شواهد نشان می‌دهد بحث ژنتیک است بنابراین چیزی به نام پیشگیری ازعیوب انکساری وجود ندارد.

بهمنی خاطرنشان کرد: اصلاح عیوب انکساری در کودکان و بزرگسالان متفاوت است بدین نحو که در کودکان بیشتر تمایل به استفاده از عینک است ولی در بزرگسالی که شماره‌ها ثابت می‌شود و افراد از عینک زدن ناراضی هستند تمایل به استفاده از لنزهای تماسی و جراحی بروز می‌کند.

این چشم‌پزشک تصریح کرد: نزدیک بینی ژنتیکی است و معمولا در ۱۸ سال اول تغییرات شماره چشم وجود دارد و به همین علت ما توصیه می‌کنیم جراحی چشم را به سنین پس از ۱۸ سال موکول کنند چرا که تا ۱۸ سالگی به علت رشد تغییرات در چشم ایجاد می‌شود که اکثرا به سمت افزایش نمره چشم پیش می‌رود ولی مواردی دیده می‌شود که بدون عامل ژنتیک افراد نمره چشم پیدا می‌کنند که در طول زمان کاهش یافته و از بین می‌رود.

وی گفت: پس از ۱۸ سالگی نباید افزایش شماره چشم را داشته باشیم مگردر بستر بیماری خاص که در پروسه بیماری مورد نظر قرار می‌گیرند مانند قوز قرنیه و برای کنترل شماره چشم در این گونه افراد باید بیماری را کنترل و درمان کنیم.

بهمنی افزود: کسانی که بیشتر کار نزدیک و کامپیوتر و مطالعه می‌کنند به درجات پایین نزدیک بینی مبتلا می‌شوند زیرا چشم به کار نزدیک عادت می‌کند حال اگر این فرد برای چند ماه به چشم خود استراحت داده و یا به دور نگاه کند مشکل نزدیک بینی حل می‌‌شود.

این چشم‌پزشک تصریح کرد: برای مثال افرادی که برای مدت طولانی درس می‌خوانند برای مثال کنکور‌ی‌ها در آستانه کنکور به درجات نزدیک بینی مبتلا می‌شوند ولی چند ماه پس از کنکور در صورت استراحت شماره چشم از بین می‌رود.

بهمنی خاطرنشان کرد: تفاوتی برای نزدیک بینی در زن و مرد دیده نشده است ولی درباره نژادها باید گفت، نژاد زرد بیش از نژادهای دیگر به نزدیک بینی مبتلا می‌شوند.