انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
بخشنامه ای برای ویزیت مجدد پزشکان صادر نشده است - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار گوناگون (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=28)
+--- موضوع: بخشنامه ای برای ویزیت مجدد پزشکان صادر نشده است (/showthread.php?tid=2479)



بخشنامه ای برای ویزیت مجدد پزشکان صادر نشده است - سعیده - 1393 / 10 / 7

در حالی که دیروز وزیر بهداشت از خلاف بودن گرفتن حق ویزیت مجدد پزشکان برای ادامه درمان سخن گفته بود مدیرکل استانداردهای درمان این وزارتخانه امروز گفته است که اگر پزشک برای ملاحظه نتیجه آزمایشها و رادیوگرافی، بیمار را معاینه یا درمان مختصر کند، برای دریافت ویزیت مجاز است. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران"به نقل از وزارت بهداشت، علیرضا اولیایی منش، مدیرکل دفتر ارزیابی فن‌آوری تدوین استاندارد و تعرفه سلامت وزارت بهداشت گفت: هیچ بخشنامه جدیدی در خصوص دریافت ویزیت مجدد از سوی پزشکان صادر نشده است. وی گفت: بخشنامه وزارت بهداشت در این خصوص مربوط به سال 79 و از طرف معاون درمان و دبیر شورای عالی بیمه خدمات درمانی وقت است که براساس آن بخشنامه نیز برای ملاحظه صرفاً نتیجه آزمایش و رادیوگرافی ویزیت جداگانه‌ای از بیمار دریافت نمی‌شود. مدیرکل دفتر ارزیابی فن‌آوری تدوین استاندارد و تعرفه سلامت گفت: امکان دریافت ویزیت مجدد توسط پزشکان صرفاً برای رؤیت آزمایش یا رادیوگرافی بیماران، وجود ندارد. اولیایی منش در پاسخ به گزارش منتشر شده در یکی از روزنامه ها که با عنوان «بخشنامه‌ای که بیماران را نقره‌ داغ می‌کند» به چاپ رسیده است ضمن بیان این مطلب گفت: بر اساس بخشنامه سال 79 وزارت بهداشت ویزیت مطب، شامل خدماتی است که توسط پزشک در مطب وی یا به طور سرپایی در درمانگاه یا اتاق معاینه یا در بیمارستان انجام می‌شود. وی افزود: چنانچه پزشک برای ملاحظه نتیجه آزمایشها و رادیوگرافی، حداقل بیمار را مورد ارزیابی، معاینه یا درمان مختصر قرار دهد، برای دریافت ویزیت مجاز است ولی در صورت ملاحظه صرفاً نتیجه آزمایشها و رادیوگرافی و بدون ارزیابی و معاینه مجدد بیمار، امکان اخذ حق الزحمه ویزیت وجود ندارد.
وزیر بهداشت دیروز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: اگر درمان بیمار تمام نشده و فرد برای ادامه درمان و مشاهده عکس و آزمایش مراجعه می‌کند، نباید دوباره حق ویزیت بپردازد. هاشمی همچنین گفت: این موضوع به ارتباط بین پزشک و بیمار برمی‌گردد اگر درمان نیمه‌کاره مانده نیازی به دریافت مجدد ویزیت نیست اما اگر مراجعه جدید باشد، بیمار باید حق ویزیت را بپردازد چنانچه نسخه یا آزمایشی نوشته شده و خدمت به بیمار تمام نشده، باید بدون هزینه خدمت‌رسانی انجام شد. بر اساس این گزارش احمد تارا، مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت نیز در این رابطه گفت: ویزیت شامل مجموعه خدماتی شامل؛ معاینه، بررسی شواهد آزمایشگاهی، تنظیم برنامه دارویی بیمار، آموزش بیمار و مددکاری است و منطقی نیست که ویزیت را صرفاً به دیدن جواب آزمایش محدود کنیم.
تارا با اشاره به این که پزشک برای هر بار ویزیت بیمار، وقت می‌گذارد و در نهایت، مجموعه برنامه‌های درمانی و تشخیصی را انتخاب می‌کند، افزود: استاندارد ویزیت تعریف مشخصی دارد یعنی پزشک براساس آن استاندارد بیمار را ویزیت می کند. وی در عین حال یادآور شد: در حال حاضر هزینه ویزیت متخصص در بخش دولتی 3 هزار تومان و هزینه ویزیت فوق تخصص نیز 3 هزار و 600 تومان است که مبالغ فوق‌الذکر و پرداختی مردم از جیبشان در بخش بستری که با اجرای طرح تحول سلامت محقق شده است، بسیار ناچیز است و صحیح نیست با این گونه خبرسازی ها منجر به بی‌اعتمادی مردم از یک برنامه ملی که نتایج مثبتش را به خوبی لمس کرده‌اند، شویم. تارا البته به این نکته اشاره نکرد که حق ویزیت پزشکان متخصص در بخش خصوصی ارقامی بین 30 تا 50 هزار تومان است و بسیاری از پزشکان ابتدا برای تشخیص بیماری مراجعه کنندگان، بدون معاینه دقیق و گرفتن شرح حال آزمایش و تصویربرداری تجویز می کنند و بعد از چند روز که نتیجه آزمایشگاه و تصویربرداری ها با هزینه های گزاف آماده شد،در مراجعه مجدد که برای مشاهده آنها و تشخیص بیماری صورت می گیرد دوباره این ارقام ویزیت را دریافت می کنند و البته در موارد بسیاری نتیجه آزمایشگاه و تصویربرداری ها حاکی از سالم بودن فرد و نبود بیماری است و فرد نه تنها دو یا چند بار متحمل هزینه ویزیت شده است بلکه هزینه های بی موردی را برای آزمایش و به خصوص تصویربرداری های گرانقیمت پرداخت کرده است.