ویتامین آ - نسخهی قابل چاپ +- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.) +-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9) +--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11) +--- موضوع: ویتامین آ (/showthread.php?tid=2487) |
ویتامین آ - روزبین - 1393 / 10 / 7 *ویتامین آ از نوع ویتامینهای محلول در چربی است. ویتامینهای آ یا رتینول برای بهبود بینایی افراد در نور کم مثل شب و حفظ سلامتی سطح چشم، دفاع از بدن و سلامتی پوست است.
*بر اثر کمبود این ویتامین فرد دچار ضخامت و خشک شدن قرنیه چشم میشود که به این بیماری گزروفتالمی(xerophthalmia) میگویند. اگر کمبود خیلی شدید شود فردنابینا خواهد شد. ولی کمبود آن فرد را دچارشب کوری میکند. *ویتامین آ نقشی حیاتی در فعالیت سالم قلب و عروق بدن داشته و در تنظیم سالم فشار خون لازم است. *ویتامین آ در زخمهای پوست، جوشها و سایر عوارض پوستی چون دارویی، اثری درمانی داشته و کمبود آن موجب دیر درمان شدن زخم میشود. *ویتامین آ برای فعالیت مویرگها و حفظ جدار آنها لازم بوده و در عوارض قلبی عروقی یا خونریزیهای مغزی کمبود این ویتامین دیده میشود. *ویتامین آ در عوارض و صداهای گوش در دوران سالمندی موجب درمان و رفع آن عوارض شده و مصرف آن از به وجود آمدن این عوارض و صداهای مختلف در گوش جلوگیری مینماید. *ویتامین آ در جلوگیری از پیری زودرس و نگهداری سلولهای بدن و شادابی آنها تاثیر شایستهای دارد و امروز در درمانهایژرونتولژی و جلوگیری از نابودی و مرگ اعضای بدن از ویتامین «آ» استفاده درمانی میشود. *ویتامین آ در بیماریهای دستگاه تنفسی و سلولهای مخاطی آن نقش درمانی داشته و کمبود آن موجب عوارض و آتروفی بافتهای مخاطی بینی میگردد. ویتامین آ در دوران بیماریها و عفونتهای مختلف در بدن مقاومت بدن را زیاد و عوامل ضد بیماری و میکروب را تقویت مینماید و موجب رفع بیماری شده و به سلامت بدن کمک مینماید. *ویتامین آ در رشد و نمو تاثیر دارد و برای کودکان جزو ضروریات حیاتی میباشد که رشد و نمو آن به نحو شایستهای انجام پذیرد و موجب فعالیت و نشاط آنان میگردد. *ویتامین آ در زگیل یا دانههای پوستی موجب درمان شدن بوده و به نظر میرسد کمبود این ویتامین موجب بروز این دانهها و یا زگیل میشود. *منابع ویتامین آ روغن جگر ماهی، هویج (در هویج مادهای به نام کاروتن وجود دارد که بدن آن را تبدیل به ویتامین آ میکند). جگر گوساله، جگر مرغ، جگر گاو, پنیر، زردهتخم مرغ, کره تازه, قلوه و در سبزیجات بیش از همه «جعفری, کدو,اسفناج, کاهو, شاهی» و در میوهجات بیش از همه «خربزه, گیلاس,موز, خرما, هلو, پرتقال» بیشتر از سایر مواد غذایی دارای ویتامین آ میباشد. *میزان مورد نیاز کودکان، چهار صد تا ششصد میلی گرم در روز خانم ها، هشتصد میلی گرم در روز مادران شیرده، هزار و سیصد میلی گرم در روز آقایان، هزار میلی گرم در روز تذکر: مصرف بیش از حد این ویتامین موجب مسمومیت میشود. منبع: دانشنامه آزاد ویکی پدیا |