انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
تولید نسخه جدید نوعی آنتی‌بیوتیک بدون خطر ناشنوایی با همکاری یک محقق ایرانی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: تولید نسخه جدید نوعی آنتی‌بیوتیک بدون خطر ناشنوایی با همکاری یک محقق ایرانی (/showthread.php?tid=2540)



تولید نسخه جدید نوعی آنتی‌بیوتیک بدون خطر ناشنوایی با همکاری یک محقق ایرانی - سعیده - 1393 / 10 / 15

محققان مدرسه پزشکی دانشگاه استنفورد با همکاری «کیوان ستوده» نسخه‌ای اصلاح‌یافته از آنتی‌بیوتیک آمینوگلیکوزید را تولید کرده‌اند که بدون خطر از دست‌دادن شنوایی یا وارد‌آمدن آسیب‌های کلیوی، عفونت‌های باکتریایی را درمان می‌کند. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از ایسنا، آمینوگلیکوزیدها رایج‌ترین گروه مصرفی آنتی‌بیوتیک در سراسر دنیا به شمار می‌آیند و اغلب برای نجات جان افراد حیاتی هستند؛ با این حال، حدود 20 تا 60 درصد تمامی بیمارانی که این آنتی‌بیوتیک را مصرف می‌کنند، مبتلا به ناشنوایی کامل یا جزئی می‌شوند. همچنین آسیب‌های کلیوی یکی دیگر از عوارض مصرف این نوع آنتی‌بیوتیک هستند.
آمینوگلیکوزید از طریق نابودکردن سلول‌های موی غیرقابل‌بازتولید در گوش درونی، موجب ناشنوایی مصرف‌کنندگان می‌شود. با این حال، محبوبیت این آنتی‌بیوتیک بیشتر به دلیل بهای پایین، عدم‌نیاز به منجمدکردن آن و کارآیی‌اش در درمان عفونت‌های باکتریایی است.انجام تحقیقات برای تولید پنج گرم از آنتی‌بیوتیک جدید دانشمندان موسوم به N1MS چهار سال زمان برده است. ستوده و همکارانش حق امتیاز این نسخه جدید را به ثبت رسانده‌اند و این آنتی‌بیوتیک از یکی از انواع آمینوگلیکوزیدها به نام sisomicin گرفته شده است.
در آزمایش‌های انجام‌شده، نسخه جدید آنتی‌بیوتیک تولیدشده، عفونت در موش‌ها را درست مانند sisomcicin به خوبی درمان کرد اما منجر به ناشنوایی سوژه‌های حیوانی نشد.این نتایج رویکرد نویدبخشی را برای تولید گروه جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌های غیرسمی ارائه می‌دهند و محققان امیدوارند آزمایش نسخه‌های آنتی‌بیوتیک اصلاح‌شده را به زودی در انسان‌ها آغاز کنند.«آنتونی ریچی» پروفسور و «آلن چنگ»، دانشیار جراحی گوش، حلق، بینی، سر و گردن، نویسندگان ارشد این مقاله بودند که جزئیات آن در Journal of Clinical Investigation قابل‌مشاهده است.