انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
سالمندان و ژن طول عمر - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=6)
+--- موضوع: سالمندان و ژن طول عمر (/showthread.php?tid=2794)



سالمندان و ژن طول عمر - سعیده - 1393 / 11 / 9

ژن‌های ناهمسان مجاور مانند کلید ولوم (کلید کم و زیاد کردن صدا) در بلندگوهای استریو عمل می‌کنند. این ژن‌ها می‌توانند باعث کاهش و یا افزایش خطر یک بیماری خاص گردند. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگات در ایران" به نقل از مهر، محققان دانشگاه کالیفرنیا در حال مطالعه بر روی نوع خاصی از ژن‌های ناهمسان مجاور هستند که به ژن‌های ضد پیری معروف می‌باشند. افرادی که دارای ژن KL-VS هستند، این ژن نوع خاصی از ژن ضد پیری کلوتو است، دارای طول عمر بیشتر بوده و از قشر بجلو مغز بزرگتری برخوردار هستند. قشر بجلو مغز در برنامه ریزی و تصمیم گیری نقش موثری دارد.
افراد می‌توانند دارای یک و یا دو ژن KL-VS بوده و یا اصلا فاقد این نوع ژن باشند. افرادی که دارای تنها یک نسخه از ژن KL-VS در بدن خود می‌باشند از وضعیت قلبی، کلیوی و حتی طول عمر بهتری برخوردار می‌باشند. از هر پنج تن تنها یک فرد دارای یک نسخه از ژن KL-VS می‌باشد. افرادی که دارای دو نسخه از ژن KL-VS دارای طول عمر کوتاه تری می‌باشند. دکتر دنا دوبال از عصب‌شناسان دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: ما می‌توانیم با استفاده از تنوع ژنتیکی کلوتو (KLOTHO) از سلامت مغز مطلع شده و راه‌هایی را نیز کشف نموده تا از افراد مسن در برابر آلزایمر محافظت کنیم. در یافته‌های پیشین دکتر دوبال و همکارانش آشکار گشت افراد میانسال و مسنی که دارای تنها یک نوع از ژن KL-VS بوده‌اند عملکرد بهتری در آزمون‌های‌شناختی داشته‌اند. آن‌ها در ادامه با بررسی KL-VS دریافتند این ژن‌های ناهمسان همجوار باعث تقویت ارتباط میان عصب‌ها و افزایش یادگیری و حافظه می‌شوند. دوبال و همکارانش در تحقیقات جدید خود وضعیت مغز ۴۲۲ مرد و زن ۵۳ ساله را مورد بررسی قرار داده تا در یابند تعداد ژن‌های KL-VS در بدن چه تاثیری بر عملکرد مغز و اندازه آن دارد.
در این تحقیقات آشکار گشت افرادی که دارای تنها یک نسخه از ژن KL-VS بودند در مقایسه با افرادی که دارای دو نسخه از این ژن بوده و یا اصلا این ژن را نداشتند، از قشر بجلوی مغز بزرگتری برخوردار بوده‌اند. قشر بجلوی مغز نسبت به پیری آسیب پذیره بوده و با کهولت سن کوچک‌تر می‌شود. افرادی که دارای تنها یک نسخه از ژن KL-VS هستند نسبت به سایر افرادی که دارای دو نسخه از این ژن بوده و یا اصلا این ژن را نمی‌باشند در صورت کهولت سن قشر بجلوی مغزشان به نسبت کمتری کوچک شده و از طول عمر بیشتری برخوردار هستند که همین موضوع نیز می‌تواند بر عملکردهای‌شناختی آنان تاثیر مثبتی گذارد.