انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
7 نوشيدني که مغز شما را تقويت مي کند! - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11)
+--- موضوع: 7 نوشيدني که مغز شما را تقويت مي کند! (/showthread.php?tid=3108)



7 نوشيدني که مغز شما را تقويت مي کند! - صدف - 1393 / 12 / 21

برخي از نوشيدني ها باعث تقويت مغز مي شود, اين نوشيدني ها توليد خاص يک شرکت ويژه نيست بلکه نوشيدني هاي طبيعي است که مصرف آن براي سالم نگه داشتن مغز توصيه مي شود. از طرفي مصرف بعضي از نوشيدني ها نيز منع شده است. از جمله نوشيدني هاي الکلي که به کبد ضرر مي رساند و باعث کدر شدن مغز (Brain Fog) مي شود.به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل از خراسان نیوز همچنين نوشيدني هاي شيرين براي قلب مضر است و به مرور زمان مشکلات عصبي ايجاد مي کند که روي حافظه و تمرکز تأثير مي گذارد. نوشيدني هاي حاوي مواد شيرين کننده و رنگ مصنوعي براي مغز سمي است و در نهايت روي قدرت شناخت افراد تأثير منفي مي گذارد. از طرفي اين مواد سرطان زا و جهش زاست.
براي تقويت حافظه، انجام بازي هاي فکري مصرف اين نوشيدني ها توصيه مي شود:
1- آب انار:
اين ميوه سرشار از آنتي اکسيدان هاي منحصر به فرد است که علاوه بر بهبود حافظه، قدرت شناختي فرد را نيز افزايش مي دهد. نوشيدن روزي يک ليوان آب انار مفيد است.
2- چاي:
چاي سياه يا سبز، در تقويت عملکرد مغز موثر است. «EGCG» موجود در چاي سبز علاوه بر تقويت حافظه باعث افزايش روند توليد سلول هاي مغز نيز مي شود. چاي سرشار از آنتي اکسيدان است.
3- شکلات تلخ:
فلاوانوئيد کاکائو، ديواره رگ هاي خون را شل مي کند و در کاهش فشارخون نقش دارد. اين امر باعث مي شود اثر تخريبي کمتري روي مغز ايجاد شود. مصرف يک فنجان شکلات داغ مي تواند خطر بروز سکته را کاهش دهد.
4- چاي دارچين و زردچوبه:
دارچين حاوي ۲نوع ترکيب پروآنتوسيانين و سينامالدئيد است که ميزان پروتئين هاي T در مغز را کاهش مي دهد. پروتئين هاي T رسوب مغزي ايجاد مي کند که در بيماري اختلال حافظه نقش دارد. زردچوبه به علت داشتن ماده فعال به نام کورکومين مانع از پيشرفت اين اختلال مي شود. براي کسب نتيجه مطلوب مقدار کمي روغن زيتون نيز به اين نوشيدني اضافه کنيد. روغن زيتون حاوي ترکيبي است که از ابتلا به آلزايمر پيشگيري مي کند.
5- آب معمولي:
علاوه بر اين که ۷۰درصد بدن انسان را آب تشکيل مي دهد، براي دفع سموم و حفظ شادابي پوست، بدن نياز به آب دارد. به همين دليل است زماني که بدنتان دچار کمبود آب مي شود، نمي توانيد درست فکر کنيد و دچار سردرد مي شويد.
6- آب سيب، هويج و چغندر قرمز:
نوشيدني مخلوط اين ۳ماده، سرشار از آنتي اکسيدان، ويتامين ها و موادمعدني است. چغندر، ميزان توليد اکسيدنيتريک را در مغز افزايش مي دهد و گردش خون را بهبود مي بخشد. هويج حاوي بتاکاروتن است که نه فقط براي چشم مفيد است بلکه از استحاله مغز نيز جلوگيري مي کند. سيب از بروز بيماري استحاله عصب از جمله آلزايمر پيشگيري مي کند.
7- شير نارگيل:
تمامي مواد موجود در نارگيل براي بدن به ويژه مغز مفيد است. اختلال حافظه را مي توان با مصرف اين نوشيدني به تأخير انداخت. اين نوشيدني علاوه بر ايجاد تعادل الکتروليت ها، ويتامين ها و موادمعدني، روند خون رساني به مغز را بهبود مي دهد.



RE: 7 نوشيدني که مغز شما را تقويت مي کند! - صدف - 1393 / 12 / 27

سبزی پلو و ماهی غذایی است اغلب در اعیاد طبخ شده و میل می‌گردد که بسیار مفید و مغذی است این غذا به دلیل داشتن برنج که در گروه نان و غلات، سبزی موجود در برنج که در گروه سبزیجات و ماهی که در گروه گوشت‌ها قرار می‌گیرد، می‌تواند 3 گروه از اجزای هرم غذایی را پوشش دهد. به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران "ایرانیان اغلب در شب‌های عید از سبزی پلو و ماهی استفاده می‌کنند که این موضوع، توجه افراد را به ارزش غذایی این وعده جلب می‌کند.
پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران بیان کرد: یک وعده غذایی کامل، غذایی است که 2 تا 3 گروه از اجزای هرم غذایی درست خواری را در بر می‌گیرد.
وی در ادامه اذعان داشت: نکاتی راجع به این غذا وجود دارد که به اختصار به توضیح آن‌ها می‌پردازیم. ماهی موجود در این وعده غذایی باید از گروه‌ ماهی‌هایی که چربی مفید یعنی امگا 3 دارند انتخاب شود، از جمله ماهی‌های چرب می‌توان به سالمون، خالخالی، آزاد، تند و ساردین اشاره کرد که بالاترین میزان امگا 3 را دارا هستند.
فرح بخش گفت: نکته قابل توجه برنج این غذا می‌باشد برنج‌ها به دو گروه سفید و قهوه‌ای تقسیم می‌شوند برنج سفید همان برنج مصرفی اغلب افراد است برنج قهوه‌ای نیز دارای سبوس بیشتری نسبت به برنج سفید است و به همین دلیل برای افراد مبتلا به قند خون یا افرادی که با معضل اضافه وزن دست و پنجه نرم می‌کنند بسیار مفید است.
وی در پایان افزود: نکته آخر راجع به سبزیجات می‌باشد که در صورت امکان باید تازه استفاده شوند. ضمنا باید توجه داشت که سبزی در طی خرد شدن، سرخ شدن و پخته شدن مقداری از ویتامین‌ها و املاح خود را از دست می‌دهد.
لازم به ذکر است که سبزی‌ها منبع مناسبی برای تامین املاح معدنی و ویتامین مورد نیاز بدن هستند پس به طور کلی این فرهنگ و سنت بسیار خوب است و توصیه می‌شود افراد به جز شب عید در طول هفته یک یا دو وعده از این غذا میل کنند.