: رژيم غذايي مديترانهاي و نابينايي كهنسالي - نسخهی قابل چاپ +- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.) +-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4) +--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5) +--- موضوع: : رژيم غذايي مديترانهاي و نابينايي كهنسالي (/showthread.php?tid=4327) |
: رژيم غذايي مديترانهاي و نابينايي كهنسالي - صدف - 1394 / 8 / 27 رژيم غذايي مديترانهاي شامل ماهي، انواع سبزي، ميوه، روغن زيتون و انواع مغزهاست. اين رژيم آنقدر مفيد است كه بر سلامت چشمها تاثير ميگذارد و به حفظ بينايي كمك ميكند.به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران " به نقل از ديلي اكسپرس و به گفته دانشمندان اين نوع رژيم يكي از مهمترين روشها در مبارزه با ژنراسيون ماكولا يا تباهي لكه زرد چشم است. اين بيماري شايعترين علت نابينايي در افراد مسن است. اما آنها ميگويند احتمال از دست دادن بينايي در بزرگسالاني كه به طور منظم رژيم غذايي مديترانهاي را دنبال ميكنند ۲۶ درصد كمتر مي شود و در اين ميان خطر از دست دادن بينايي افراد حامل ژن اين بيماري به يكسوم ميرسد.كتي ليف مدير اجرايي انجمن خيريه ماكولا در بريتانيا ميگويد اين بيماري اصليترين دليل نابينايي در جهان صنعتي است. متخصصان دانشكده پزشكي هاروارد و دانشگاه تافتس بوستون امريكا، عادتهاي غذايي ۲۵۰۰ داوطلب زن و مرد را پيگيري كردند هر يك از اين داوطلبان به مدت ۱۳ سال تحت نظر اين كارشناسان بودند. نتيجه به دست آمده از اين بررسي نشان ميدهد كه ظاهرا مصرف منظم ماهي و سبزيجات بيشترين اثر محافظتكننده بر چشمها را دارد.تصور ميشود يكي از آنتياكسيدانهايي كه از چشمها محافظت ميكند لوتئين است اين آنتياكسيدان به وفور در مواد غذايي چون كلمپيچ يافت ميشود. به گمان دانشمندان، رژيم غذايي مديترانهاي خطر التهاب چشمها را كاهش داده و از آنها محافظت ميكند.كارشناسان موسسه خيريه حمايتي و اطلاعاتي نابينايان بريتانيا ميگويند داشتن رژيم غذايي سالم كه تركيبي از مقدار زيادي ميوه و سبزي تازه است نه تنها براي سلامت كل بدن بلكه براي چشمها نيز مفيد است و تاثير حفاظتي آن بر چشمها همانند استفاده از عينك آفتابي است. همچنين اين كارشناسان از مردم خواستند تا از استعمال دخانيات خودداري كنند. اين بررسي در نشريه امريكايي Clinical Notrition به چاپ رسيد.
|