انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
۱۵ غذای تقویت کننده سیستم ایمنی - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: سلامت چشم (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=9)
+--- انجمن: تغذیه و طب سنتی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=11)
+--- موضوع: ۱۵ غذای تقویت کننده سیستم ایمنی (/showthread.php?tid=462)



۱۵ غذای تقویت کننده سیستم ایمنی - سعیده - 1393 / 3 / 14

به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگارت در ایران" به نقل از آفتاب، غذاها نقش مهمی در تقویت و محافظت از سیستم ایمنی بدن دارند ما در این مقاله شما را با ۱۵ غذای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن آشنا می کنیم.

*اقطی سیاه یا انگور کولی | Elderberry
در مطالعات آزمایشگاهی مشخص شد درمان خانگی قدیمی که از اقطی سیاه به دست می آید، جلوی ویروس های آنفلوانزا را می گیرد اما مطالعات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. خود میوه غنی از آنتی اکسیدان ها بوده و ممکن است بتواند با التهاب مقابله کند.

*قارچ دکمه ای | Button Mushrooms
قارچ دکمه ای را جزو غذاهای بی ارزش قرار ندهید، چون حاوی آنتی اکسیدان ها و سلنیوم معدنی است. مشخص شده است که سطح پایین سلنیوم، با افزایش خطر آنفلوانزای شدیدتر ارتباط دارد و ویتامین های ب، ریبوفلاوین و نیاسین موجود در این قارچ ها نیز به سلامت سیستم ایمنی کمک می کنند. طبق مطالعات انجام گرفته شده بر روی حیوانات، مشخص شده است که قارچها تاثیرات ضد توموری، ضد باکتریایی و ضد ویروسی دارند.

*آکای بری | Acai Berry
آکای بری در کنار محصولاتی مانند بلو بری (توت آبی)، به عنوان غذای فوق العاده مشهور شده است. رنگ تیره آکای بری خبر از آنتی اکسیدان های غنی به نام آنتوسیانین ها در آن ها میدهد. اگر چه آکای بری از نظر علمی به دلیل داشتن توانایی خاصی در مبارزه با بیماری، ارتباط داده نشده است اما آنتی اکسیدان های آن می توانند به بدن در مبارزه با بیماری و پیری کمک کنند. آکای بری را میتوان به شکل آب میوه یا اسموتی، خشک و در ترکیب با گرانولا (نوعی صبحانه) تهیه کرد.

*صدف خوراکی | Oysters
تقویت کننده نیروی جنسی؟ تقویت کننده ایمنی؟ صدف خوراکی به لطف وجود روی معدنی، شاید هر دوی این کارها را انجام دهد. سطح پایین روی با ناباروری در مردان مرتبط است و مشخص شده است که روی، خواص ضد ویروسی دارد، اگر چه دانشمندان نمی توانند علت آن را توضیح دهند. در هر صورت، دانشمندان می دانند که روی، برای چند وظیفه سیستم ایمنی، از جمله بهبودی زخمها لازم است.

*هندوانه | Watermelon
هندوانه رسیده که دارای مقدار زیادی از آنتی اکسیدان قدرتمند به نام گلوتاتیون است، آب مورد نیاز بدن را تأمین کرده و انسان را سرحال می کند. مشخص شده است که گلوتاتیون به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند، درنتیجه می تواند با عفونت مبارزه کند. گلوتاتیون در بخش گوشتی و قرمز نزدیک به پوست وجود دارد.

*کلم | Cabbage
کلم منبع گلوتامین تقویت کننده ایمنی است. تهیه کلم، به خصوص در ماه های زمستان که فصل آن فرا میرسد، ساده و ارزان است. می توانید برای اضافه کردن آنتی اکسیدان های بیشتر و بالا بردن ارزش تغذیه وعده های غذایی خود، کلم را از هر نوعی که باشد (سفید، قرمز، چینی) به سوپ ها و غذاهای خود اضافه کنید.

*بادام | Almonds
یک مشت بادام می تواند از سیستم ایمنی شما در مقابل تاثیر استرس پشتیبانی کند. یک چهارم فنجان توصیه شده بادام تقریبا پنجاه درصد از مقدار توصیه شده روزانه ویتامین ای را که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند، تامین می کند. علاوه بر این، بادام ویتامین های گروه ب ( ریبوفلاوین و نیاسین) را نیز دارد که می تواند به شما در کاهش تاثیر استرس کمک کند.

*گریپ فروت | Grapefruit
گریپ فروت مقدار زیادی ویتامین ث دارد، اما علم هنوز ثابت نکرده است که شما به آسانی میتوانید برای درمان سرماخوردگی و آنفلوا، مقدار کافی ویتامین ث را تنها از طریق غذا و بدون مکمل تامین کنید. با این حال، گریپ فروت غنی از فلاونوئیدها است (ترکیبات شیمیایی طبیعی که مشخص شده است فعالیت سیستم ایمنی را افزایش میدهند). اگر گریپ فروت دوست ندارید، پرتقال یا نارنگی را امتحان کنید.

*گیاهک گندم | Wheat Germ
گیاهک گندم بخشی از دانه گندم است که گیاه جدید گندم را تغذیه می کند بنابراین پر از مواد مغذی است. گیاهک گندم حاوی روی، آنتی اکسیدانها و ویتامین های گروه ب است، همچنین ترکیبی از فیبر، پروتئین و مقداری چربی خوب دارد. مقداری از گیاهک گندم را جایگزین بخشی از آرد در نان ها و مواد غذایی دیگر کنید.

*ماست کم چرب | Low Fat Yogurt
یک فنجان ماست کم چرب در روز ممکن است احتمال سرماخوردگی را در شما کاهش دهد. به دنبال عبارت "حاوی باکتری های فعال و زنده" بر روی برچسب باشید. برخی از محققان معتقدند این باکتری ها سیستم ایمنی را برای مبارزه با بیماری تحریک می کنند.

*سیر | Garlic
سیر حاوی چندین آنتی اکسیدان است که با مهاجمان سیستم ایمنی مبارزه می کنند. از جمله باکتری هایی که سیر آن ها را هدف قرار می دهد، هلیکوباکتر را می توان نام برد که با برخی از زخم ها و سرطان معده مرتبط است. توصیه آشپزی: پوست آن را بکنید و خرد کنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند تا آنزیمهای تقویت کننده ایمنی در آن فعال شوند.

*اسفناج | Spinach
اسفناج که به عنوان غذای فوق العاده نیز شناخته می شود غنی از مواد مغذی است. اسفناج حاوی فولات است که به بدن در تولید سلول های جدید و ترمیم دی ن ای کمک می کند. همچنین مقدار زیادی فیبر و آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث و مواد مغذی دیگر دارد. اسفناج را به صورت خام یا کمی پخته مصرف کنید تا بیشترین فواید را برایتان داشته باشد.

*چای | Tea
چای سبز یا سیاه؟ هر دو نوع چای، غنی از فلاونوئیدها و پلی فنول های مبارزه کننده با بیماری ها هستند. این آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزاد را که به سلول ها آسیب می رسانند، از بین می برند. چای کافئین دار و بدون کافئین به یک اندازه موثر هستند.

*سیب زمینی شیرین | Sweet Potato
سیب زمینی شیرین همانند هویج آنتی اکسیدان بتاکاروتن دارد که رادیکال های آزاد را از بین میبرد. سیب زمینی شیرین مقدار زیادی ویتامین آ نیز دارد که با آهسته کردن فرایند پیری مرتبط بوده و ممکن است خطر برخی از سرطان ها را کاهش دهد.

*بروکلی | Broccoli
بروکلی تقویت کننده سیستم ایمنی است و به سادگی قابل تهیه می باشد. مطالعه ای در این زمینه نشان داد که مواد شیمیایی موجود در بروکلی به تحریک سیستم ایمنی موش کمک کرده است. علاوه بر آن بروکلی غنی از مواد مغذی است که از بدن در مقابل آسیب ها حمایت می کند. بروکلی حاوی ویتامین آ، ث و گلوتاتیون است. مقداری پنیر کم چرب به غذا اضافه کنید تا با ویتامین دی و ویتامینهای ب که افزایش دهنده ایمنی هستند، غذایتان کامل شود.