انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
شيوه‌اي جديدکه میتواندشناورهادرون درون چشم رابااستفاده از پرتوليزر برداشت - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: شيوه‌اي جديدکه میتواندشناورهادرون درون چشم رابااستفاده از پرتوليزر برداشت (/showthread.php?tid=5431)



شيوه‌اي جديدکه میتواندشناورهادرون درون چشم رابااستفاده از پرتوليزر برداشت - سایه سایت - 1396 / 5 / 2

"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران"-همه ما خطوط مارپيچ شناوري را که در سطح ميدان ديدمان شناورند را ديده‌ايم، تکه هاي کوچک پروتئين درون چشم که شناورها نام دارند و اکنون راهي براي از بين بردن آنها ايجاد شده‌است،‌البته اگر از وجود آنها ناخشنوديد.
براساس گزارش ساينس الرت، محققان اكنون شيوه‌اي جديد را ارائه داده‌اند كه در آن مي‌توان شناورها را با استفاده از پرتو ليزر از درون چشم برداشت.
هدف از استفاده از اين تكنيك تنها برداشتن اين شناورهاي كوچك نيست، در برخي از افراد اين رشته‌هاي كوچك همراه با افزايش سن بزرگتر شده و مشكل‌زا خواهند شد،‌اگرچه به طور كل اين پروتئين‌ها كاملا بي‌ضررند.
در اين تحقيق جديد محققان مركز مشاوران چشم بوستون تاثير اين درمان جديد ليزري به نام ويتروليز ليزري YAG را مورد آزمايش قرار دادند و نتايج آن را با نتايج درماني نمايشي روي گروه كنترل مقايسه كردند.
اگرچه اين درمان پيش از اين نيز مورد استفاده قرار داشت،‌اما اين اولين‌باري است كه در برابر درمان نمايشي مورد آزمايش قرار مي‌گيرد و اين موضوع در مطالعاتي كه در آن افراد روند بهبود را خود گزارش مي‌دهند،‌از اهميت بالايي برخوردار است.
براساس يافته‌هاي اين آزمايش، بهبود ناشي از اين درمان جديد حقيقي است، در گروه تحت درمان قرار گرفته 54 درصد از داوطلبان اعلام كردند از شر شناورها خلاص شده‌اند اما در گروه كنترل تنها 9 درصد چنين بهبودي را گزارش دادند. اين نتايج حاصل آزمايش روي 52 داوطلب در دوره درماني 6 ماهه است.
عبارت علمي براي شناورها مگس‌پران است، و اين پديده زماني رخ مي‌دهد كه تكه‌هاي كوچك پروتئين، بافت يا سلول‌هاي قرمز خوني روي بافت شبكيه مي‌افتد. هيچه اين تكه‌هاي شناور در زجاجيه به شبكيه نزديك‌تر باشند، تصوير آنها واضح‌تر خواهد بود. زماني كه فرد سعي مي‌كند به اين شناورها خيره شود،‌از ميدان ديد خارج مي‌شوند.
با بالاتر رفتن سن، اين شناورها به يكديگر چسبيده و توده‌هايي بزرگتر ايجاد مي‌كنندو در اين زمان است كه مي‌توانند بينايي را مختل سازند. با استفاده از درمان ليزري جديد و لنز طبي كه با هدف درمان اين پديده ساخته شده، مي‌توان اين توده‌ها را به تكه‌هاي ريزتر تبديل كرد.
اين درمان كاملا غيرتهاجمي و بدون درد است و پيش از اين مورد استفاده قرار مي‌گرفت،‌اما اين اولين‌باري است كه ميزان تاثيرگذاري آن مورد سنجش قرار گرفته‌است.منبع خبر:همشهری آنلاین دانش