انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
:آنچه که باید راجب پیوندشبکیه مصنوعی بدانید - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: :آنچه که باید راجب پیوندشبکیه مصنوعی بدانید (/showthread.php?tid=5533)



:آنچه که باید راجب پیوندشبکیه مصنوعی بدانید - محسن سروش - 1396 / 9 / 9

روش درمانی پیوند مصنوعی شبکیه که  نورامیدی در دل بیماران نابینا ایجاد کرده آغاز یک تحول عظیم در علم چشم پزشکی در جهان می باشدو با قطعیت این نوید را به تمامی بیماران ارجمند خواهم داد روش های درمانی بسیار امیدوارکننده درحال ظهور می باشد که همچنان درحال تکامل است.و تیم قوی وفعال انجمن هیچ چیزی را از شما پنهان نخواهندنمود...
پیوندی که درکشوربرروی بیماران آرپی نابیناصورت گرفت همان "سیستم پروتز شبکیه ArgusIIمی باشد این سیستم یا همان پروتز شبکیه("Argus II") نیز به عنوان چشم بیونیک یا ایمپلنت شبکیه شناخته میشه این شیوه در نظر گرفته شده با تحریک الکتریکی شبکیه برای ایجاد بینایی در افراد نابینا را فراهم می کند. که برای استفاده در بیماران مبتلا به اختلال شبکیه شدید نشان داده شده است که بوسیله یک دوربین کوچک مینیاتوری که در عینک بیمار قرار دارد صحنه را ضبط می کند واین ویدیو به یک واحد پردازش تصویر VPU مجهز فرستاده می شود که در آن پردازش شده و به دستورالعمل هایی تبدیل می شود(تصاویر دوربین های ویدئویی توسط VPU به داده های الکترونیکی تبدیل می شوند که سیگنال ها را به گیرنده بی سیم در چشم "پروتزهای الکترودهای شبکیه" ارسال می کند. الکترود به سیگنال های الکترونیکی اجازه می دهد تا شبکیه آسیب دیده را دور بزند و به طور مستقیم به مغز منتقل کند، جایی که آنها به عنوان تصاویر بینایی تفسیر می شود) که به وسیله یک کابل به عینک ها ارسال می شود. این دستورالعمل ها بی سیم به یک آنتن در ایمپلنت شبکیه منتقل وسپس سیگنال ها به آرایه الکترود ارسال می شود که پالس های کوچک الکترولیکی را منتشر می کند. این پالس ها از فتورسپتورهای آسیب دیده عبور می کنند و سلول های باقی مانده شبکیه را تحریک می کنند که اطلاعات بصری را در امتداد عصب بینایی به مغز منتقل می کنند و باعث می شوند تا الگوهای نور را بیماران درک کنند. بیماران یاد می گیرند که این الگوهای بینایی را با ایمپلنت شبکیه خود تفسیر کنند.البنه این روش برای بیماران اشتارگارت کاربرد ندارد.
چون هنوزتجاری نشده تهیه و خریذ آن درایران فعلا گران است.سیستم پروتز شبکیه Argus II" در نظر گرفته شده برای تحریک الکتریکی شبکیه جهت ایجاد ادراک بینایی در افراد درحدنور یا نابیناجهت بیماران RP قابل استفاده است. البنه سیستم Argus II بعدازنصب چندماه احتیاج به تمرین و توانبخشی بینایی نیاز دارد و دیدی را فراهم می کند که تصاویر را بطورطبیعی بازیابی نمی کند پس دقت کنید این روش تصویری طبیعی را جایگزین نخواهد کرد.
- اجزاءآرگوسII:
  • دوربین فیلمبرداری کوچک
  • یک فرستنده بر روی یک جفت عینک نصب شده است
  • واحد پردازش تصویر (VPU)
  • یک شبکیه مصنوعی یاهمان(پروتز شبکیه)
*نویسنده:محسن سروش/