انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران
اختلالات بینایی ، گیجی و تشنج / عوارض مصرف خودسرانه ترامادول را جدی بگیریم - نسخه‌ی قابل چاپ

+- انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران (http://rpsiran.ir/forum/.)
+-- انجمن: اخبار و اطلاعات پزشکی و چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=4)
+--- انجمن: اخبار چشم پزشکی (http://rpsiran.ir/forum/./forumdisplay.php?fid=5)
+--- موضوع: اختلالات بینایی ، گیجی و تشنج / عوارض مصرف خودسرانه ترامادول را جدی بگیریم (/showthread.php?tid=693)



اختلالات بینایی ، گیجی و تشنج / عوارض مصرف خودسرانه ترامادول را جدی بگیریم - سعیده - 1393 / 3 / 31

کارشناس حوزه نظارت بر مواد مخدر و الکل معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی فسا نسبت به مصرف خودسرانه ترامادول هشدار داد و اختلالات بینایی ، گیجی و تشنج را از عوارض آن بر شمرد و گفت : مصرف خودسرانه ترامادول زندگی فرد را به خطر می اندازد. به گزارش"انجمن آرپی، لبر و اشتارگارت در ایران" به نقل از ایرنا، فیروزه نوریمند دراین زمینه افزود: ترامادول دارویی ضد درد و از دسته داروهای مسکن مخدر می باشد که در صورت تجویز پزشک برای تسکین دردهای متوسط تا شدید در بزرگسالان مانند دردهای مفصلی ، جراحی و زایمان به کار می رود .
او افزود : ترامادول ضعیف تر از مورفین و پتدین و قوی تر از مسکن هایی نظیر ایبوبروفن و استامینوفن می باشد و می توان آن را مورفین ضعیف شده تلقی نمود. وی ادامه داد : مصرف آن حداکثر به مدت سه الی پنج روز آن هم فقط با تجویز پزشک مجاز می باشد. وی گفت: متاسفانه با توجه به گسترش استفاده خودسرانه این دارو و نیز با توجه به عوارض ناخواسته تداخلات این دارو با دارو های دیگر در بسیاری از موارد زندگی فرد به خطر می افتد. این دارو که با اسامی تجاری بابومادول ، پیرالژین ، ترادولان ، ترامارام ، ترامود ، تراژیدول و ترامل در بازار دارویی ایران وجود دارد عوارضی نظیر ضعف ،اضطراب ، گیجی ، حالت عصبی واختلالات خواب ، تشنج ، تضعیف تنفسی ، درد شکم ، بی اشتهایی ، نفخ شکم ، حساسیت پوستی ، اختلالات بینایی ، تکرر ادرار می تواند ایجاد کند.
کارشناس حوزه نظارت بر مواد مخدر و الکل معاونت غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی فسا در ادامه گفت:حتی در مقادیر درمانی بروز تشنج به دنبال مصرف ترامادول در برخی بیماران گزارش شده و این خطر در مصرف مقایر بالاتر ترامادول ، مصرف همزمان با برخی داروهای اعصاب ، بیمارانی که سابقه صرع یا تشنج دارند و بیمارانی که دچار ضربه مغزی و عفونت دستگاه عصبی مرکزی شدند بیشتر گزارش شده است. نوریمند در پایان تاکید کرد: برخلاف تصور اکثر جوانان ترامادول می تواند باعث وابستگی جسمی و روانی شود این دارو می تواند در بیمارانی که قبلا به مواد مخدر اعتیاد داشتند باعث ایجاد اعتیاد جدید شود حتی افرادی که قبلا سابقه وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر را نداشته اند ممکن است با مصرف این دارو دچار اعتیاد به آن شوند بیمارانی که دچار اعتیاد به مواد مخدر هستند نباید این دارو را مصرف کنند.