1394 / 8 / 27، 01:26 عصر
مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه نان سوخاری (تُست شده) احتمال بروز سرطان را افزایش می دهد. به گزارش "انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران "از هلث، مطالعه محققان آژانس استاندارد غذا در انگلیس نشان می دهد، زمانی که مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در معرض دمای بالا قرار می گیرند، سمی به نام آکریل آمید تولید می کنند که سرطان زا است. زمانی که نان در تُستر قرار می گیرد و سوخاری می شود، این سم تولید می شود؛ همچنین در این گزارش آمده است که علاوه بر نان سوخاری شده، آکریل آمید در قهوه، مواد سرخ شده و پخته شده نیز وجود دارد، البته میزان آن متفاوت است.آکریل آمید ماده ای است که بر اثر پخت و پز در دمای بالاتر از 248 درجه تولید می شود: بنابراین غذاهای کبابی و بوداده نیز حاوی این ماده شیمیایی هستند. زمانی که غذا می سوزد، میزان این ماده افزایش پیدا می کند که با خطر ابتلا به سرطان مرتبط است؛ به همین دلیل محققان مصرف نان یا سیب زمینی سوخته را مضر می دانند.محققان طبخ غذا به صورت بخارپز را بهترین روش می دانند؛ البته این تحقیقات به آن معنا نیست که موادغذایی به صورت خام یا نیمه خام استفاده شوند، زیرا در صورت از بین نرفتن انگل های موجود در غذاهایی مانند گوشت و مرغ، احتمال بروز بیماری زیاد است.