1396 / 2 / 3، 09:50 عصر
به گزارش"انجمن حمایت ازبیماران چشمی آرپی،لبر و اشتارگات در ایران"بینایی یکی از چیزهایی است که بیشتر افراد معمولاً از آن غافل میشوند و زمانی متوجه میشوند که دیگر دیر است. چشم هم درست مانند سایر اندامهای بدن مانند قلب و معده، نیازمند مراقبت و رسیدگی و تغذیه مناسب است.
میلیونها نفر در دنیا از بیماریهای گوناگون چشم رنج میبرند مانند آب مروارید و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا). تغذیه نقش مهمی در تمام سلولهای بدن ایفا میکند و سلولهای چشم نیز مستثنی نیستند. تغذیه نادرست و ضعیف میتواند سالهای بعد مشکلاتی برای چشم ایجاد کند. برای همین لازم است تغذیهای درست داشته باشید تا از چشمهایتان در برابر آسیبها مراقبت کنید و به مرور دچار کاهش بینایی نشوید.- تغذیه مناسب سلامت چشم
- ویتامین آ
ویتامین آ مخصوصاً در نور کم، کیفیت بینایی را حفظ میکند. کمبود ویتامین آ باعث بیماری به نام شبکوری میگردد.
ویتامین آ را میتوان در منابع گوناگون غذایی پیدا کرد، مخصوصاً در میوههای رنگی (زرد و نارنجی و سبز) و سبزیجاتی مانند کدو، هویج، طالبی، سیب زمینی شیرین، اسفناج، بروکلی و سایر سبزیجات برگ تیره.
- ویتامین ث
متداولترین منابع ویتامین C، مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت میباشد. منابع غیرمرکباتی هم شامل توت فرنگی، خربزه درختی، بروکلی، گوجه فرنگی و فلفل قرمز و سبز میشود.
- لوتئین و زآگزانتین
دسترسی به این مواد مغذی سخت نیست چون در غذاهای متنوعی موجودند؛ زرده تخم مرغ دارای بالاترین مقدار از لوتئین و زآگزانتین است، کیوی، انگور، کدوسبز، آب پرتقال و اسفناج هم منابع خوبی از این دو ماده هستند. توصیه میشود برای دریافت بیشتر لوتئین و زآگزانتین، مصرف میوهها و سبزیهای رنگی را افزایش دهید.
- روی (زینک)
غذاهایی که منابع خوبی از روی محسوب میشوند شامل گوشت گوساله، محصولات لبنی مانند شیر و ماست، غلات کامل سبوسدار و نخود میباشد.
- اسیدهای چرب امگا 3
بهترین منابع حاوی امگا 3، ماهیهای آب سرد مانند سالمون و ماکرل میباشد. ماهی تن نیز منبع خوبی از این چربی است.
منابع گیاهی امگا 3 شامل شاهدانه، بذر کتان، جلبک و روغنهایشان میباشد.
- ویتامین ای
منابع غذایی حاوی ویتامین E شامل دانه های آفتابگردان، بادام، جوانه گندم، روغنهای گیاهی و آووکادو میباشد./
منبع:تبيان